ESET: Osem rokov nepretržitého rastu a 11. miesto v rebríčku Deloitte Technology Fast 50 CE

Tlačový servis  /  21. 10. 2009, 00:00

ESET je jedenástou najrýchlejšie rastúcou technologickou spoločnosťou v regióne strednej Európy, ktorý zahŕňa 10 krajín, vrátane rýchlo sa rozvíjajúcich balkánskych štátov.

Podľa tohtoročného rebríčka Deloitte Technology Fast 50 Central Europe je ESET s rastom 951% za posledných päť rokov suverénne najrýchlejšie rastúcou slovenskou technologickou firmou.

 

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa konalo v novootvorených priestoroch Deloitte v DigitalParku v Bratislave. Generálny riaditeľ ESET Miroslav Trnka pri tejto príležitosti poďakoval zamestnancom a partnerom vo firme a dodal, že „umiestnenie ESET v rebríčku najrýchlejšie rastúcich technologických firiem vnímam ako kombináciu vynikajúcej práce zamestnancov na vývoji kvalitného a oceňovaného bezpečnostného softvéru a trvajúceho rastu trhu, čo sa prejavilo aj v získavaní dôvery ďalších zákazníkov z radov domácností i korporácií v produkty a technológie ESET.“

 

Okrem hlavnej ceny udelila spoločnosť Deloitte ocenenia v kategórii Big 5. Ocenenie je novinkou a sústredí sa na najrýchlejšie rastúce spoločnosti, ktoré presiahli výnosy 25 miliónov EUR v ostatnom sledovanom roku (2008). V tomto rebríčku je ESET na 2. mieste.

 

ESET sa prvýkrát v tabuľkách Deloitte Technology Fast 50 CE objavil už v roku 2002 a už osem rokov sa pravidelne umiestňuje na popredných miestach.

 

Víťazi sa určujú na základe percentuálneho rastu výnosov za päťročné obdobie (2004-2008). Spoločnosti sa do súťaže Technology Fast 50 môžu kvalifikovať, pokiaľ majú prevádzkové výnosy minimálne vo výške 50 000 EUR, ich centrála sa nachádza v strednej Európe a majú vlastnú technológiu, ktorá sa významne podieľa na prevádzkových výnosoch spoločnosti. Využívanie technológie alebo duševného vlastníctva iných spoločností, aj keby išlo o špeciálny spôsob využitia danej technológie, neumožňuje kvalifikovať sa do rebríčka.

Neprehliadnite: