Energeticky úsporný skener Epson® Perfection V600 Photo pre fotografov

Tlačový servis  /  06. 10. 2009, 00:00

spoločnosť Epson oznámila uvedenie skenera Epson Perfection V600 Photo na trh. Vďaka vysokorýchlostnému skenovaniu, obnove a archivácii veľkého množstva filmov a výtlačkov má skener V600 nižšiu spotrebu energie zaručujúcu maximálnu efektivitu. Čas na zahriatie skenera je nulový, skenovať teda môžete ihneď.

S optickým rozlíšením 6400 dpi a optickou hustotou 3.4 DMAX pre skenovanie filmov vytvára skener Epson Perfection V600 Photo vysoko kvalitné obrazy, čím spĺňa nároky fotografov na reprodukciu fotografií a filmov.

Jon Pardoe, produktový manažér spoločnosti Epson Europe, k tomu dodáva: „Skener Epson Perfection V600 Photo umožňuje pokročilým nadšeným fotografom vytvárať digitálne archívy výnimočne vysokej kvality. Skenovanie je rýchle a efektívne vďaka inovatívnej technológii ReadyScan LED. Zo skenovaných filmov a fotografií môžete taktiež odstrániť prach a škrabance a obnoviť tak ich pôvodnú krásu.“

Skener Epson Perfection V600 Photo so zabudovanou jednotkou na skenovanie priehľadných predlôh podporuje úplne panoramatické zobrazenie filmov stredného formátu. Používatelia môžu vytvárať digitálne archívy z fotografií, 35 mm filmových pásov, diapozitívov a úplne panoramatické filmy stredného formátu (6 x 22 cm), čím je skener ideálny na uchovávanie dôležitých spomienok a obrazov a taktiež na fotografickú reprodukciu výtlačkov.

Inovatívna technológia ReadyScan LED spoločnosti Epson, ktorá spĺňa podmienky programu ENERGY STAR®, minimalizuje spotrebu energie. Skener nevyžaduje žiadny čas na zahriatie, preto môžete začať skenovať, len čo prístroj zapnete. Skenovanie reflexných predlôh je navyše 1,5krát rýchlejšie než pri predchádzajúcich modeloch.

Softvér Epson Scan bol inovovaný a podporuje teraz taktiež operačné systémy Windows 7 a Snow Leopard. Ďalšou novinkou je náhľadové okno s meniteľnou veľkosťou, možnosť pomenovania súborov podľa preferencií používateľa a inteligentná automatická expozícia pre skenovanie filmov. Softvér Epson Scan bol vytvorený tak, aby s režimami Automatic mode (Automatický) a Home mode (Domáci) bolo skenovanie jednoduché, ale aby pritom režim Professional mode (Profesionálny) spĺňal potreby pokročilých používateľov.

Ďalším softvérom je Epson Event Manager v2.3, ktorý umožňuje správu tlačidla Scan, Adobe® PhotoShop® Elements 71 a ABBYY® FineReader® 6 Sprint Plus2. Doplnením veľkého množstva spotrebných produktov spoločnosti Epson je elegantný dizajn.

Prehľad kľúčových vlastností skenera Epson Perfection V600 Photo:

 

  • Skener filmov a fotografií s rozlíšením 6400 dpi s technológiou ReadyScan LED pre nepretržité a úsporné skenovanie

  • Odstránenie prachu a škrabancov z filmov a fotografií pomocou technológií Digital ICE

  • Skenovanie veľkého množstva formátov filmov a fotografií

  • Skenovanie do viacstránkových prehľadávateľných dokumentov PDF

  • Odporúčaná maloobchodná cena vrátane DPH299 EUR - na trhu od 5. októbra 2009

1 Softvér Adobe PhotoShop Elements 6 pre systémy Mac

2 ABBYY FineReader 5 Sprint Plus pre počítače Mac

Neprehliadnite: