Varecha.sk: Receptový magazín s najvyššími ambíciami

Tlačový servis  /  01. 10. 2009, 00:00

Pravda.sk spúšťa nový obsahový projekt – receptový magazín Varecha.sk. V internetovom portfóliu vydavateľa Perex má pozíciu samostatnej značky, zároveň však bude profitovať z popularity zavedeného spravodajského brandu a vysokého hodnotenia domény Pravda.sk vyhľadávačmi.

Varecha.sk zabojuje o čitateľa najmä rozsiahlou databázou prehľadných receptov. Už pri spustení projektu je ich viac ako 1500. Mnohé z nich sú doplnené atraktívnymi fotografiami jedál a postupne pribúdajú videorecepty.
Jedinečné vyhľadávanie nájde vhodný recept podľa surovín, ktoré má návštevník Varechy v chladničke. Prepracovaný systém kategorizácie receptov formou tagov zase zaručí, že čitateľ nájde inšpiráciu aj v prípade, že vôbec nemá jasnú predstavu o tom, čo by chcel variť. Užitočnú receptovú časť dopĺňa pestrý gastronomický magazín.

Používatelia môžu do databázy pridávať vlastné recepty a zdieľať ich s ostatnými. Na Varecha.sk tiež nájdu priestor na publikovanie svojich gastronomických zážitkov (blogov) aj diskusné fórum. Pretože pracovať s počítačom v kuchyni zvyčajne nie je veľmi praktické, používateľ si na Varecha.sk ľahko zostaví osobnú kuchársku knihu vhodnú na vytlačenie. 
„Varecha.sk je navrhnutá ako unikátny mix receptára, magazínu, priestoru na zdieľanie používateľského obsahu a gastronomickej komunity. Taký web nemá na tomto trhu vo svojom segmente porovnateľného konkurenta. Máme s ním tie najvyššie ambície,“ uviedol riaditeľ multimediálneho úseku Perex, a.s., Jaroslav Matyáš. 
Práce na grafickom dizajne a softvérovom vývoji Varechy vedie Tomáš Abaffy, zakladateľ portálu pre mladých Birdz.sk. Obsahovú časť zabezpečuje redaktorka Sandra Támerová s pomocu tímu pripravujúceho piatkovú receptovú prílohu denníka Pravda a niekoľko externých spolupracovníkov. Štart projektu je podporený komunikačnou kampaňou v printe, bannerovou kampaňou a čitateľskou súťažou o vecné ceny.


 

Neprehliadnite: