Najlacnejší internet u nás stojí priemerne 12,28 € mesačne

Tlačový servis  /  30. 09. 2009, 00:00

V septembri stáli najlacnejšie programy slovenských poskytovateľov internetu v priemere 12,28 € mesačne. Dátovo neobmedzené varianty s priemernou cenou 12,75 € boli pritom iba o 27 centov drahšie ako dátovo obmedzené. Najlacnejší neobmedzený internet na optike je dokonca dostupný už za 7,45 € mesačne. Ide o údaje z databázy servera porovnat.sk, ktorý združuje ponuky už 30 slovenských operátorov a viac ako 200 ich produktových variantov.

Dátovo obmedzené programy sa pri súčasnom používaní internetu, kedy ľudia sledujú videá na Youtube, sťahujú pesničky, či pozerajú programy z online archívov televíznych staníc, veľmi rýchlo vyčerpajú. „Ak majú záujemcovia v mieste svojho bydliska možnosť vybrať si medzi obmedzeným a neobmedzeným internetom, určite odporúčame investovať do neobmedzeného. Ako ukazuje naša databáza, cenový rozdiel mesačných poplatkov medzi nimi je už dnes minimálny a pri neobmedzenom internete navyše nehrozí, že budú zákazníci priplácať k paušálu ďalšie poplatky za prekročenie limitu dát,“ radí Martin Štefánik, projektový manažér servera porovnat.sk. Pomocou tejto služby môžu záujemcovia vyhľadať dostupné pripojenia priamo na svojej adrese.

Priemerné mesačné náklady (ktoré portál určuje ako mesačné paušály, zriaďovacie poplatky, ceny zariadení a hodnoty darčekov či peňažných bonusov rozpočítané na obdobie viazanosti) všetkých programov do 10 Mbit/s sa oproti augustu zvýšili o 1,37 €, na úroveň 20,39 €. Naopak, ceny variantov nad 10 Mbit/s klesli oproti rovnakému obdobiu o 1,66 €, na 29,15 €. Náklady na produkty nad 70 Mbit/s stagnovali na úrovni 24,41 €, čo je oproti augustu rozdiel 12 centov. Ceny programov sú uvádzané s DPH.


 

Neprehliadnite: