Ness Technologies predstavuje nového generálneho riaditeľa na Slovensku

Tlačový servis  /  29. 09. 2009, 00:00

Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globálny poskytovateľ komplexných riešení a služieb v oblasti informačných technológií oznamuje, že dňom 1. októbra 2009 dochádza v spoločnosti NESS Slovensko, a.s., k zmene vo vedení.

 

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti NESS Slovensko, a.s., sa stane súčasný predseda predstavenstva a obchodný riaditeľ Martin Kohút. Martin Kohút sa zároveň stáva country manažérom a aj členom európskeho manažmentu Ness Technologies.

Súčasný riaditeľ a country manažér Václav Klein bude aj naďalej pôsobiť v spoločnosti ako predseda Dozornej rady. Zároveň bude ako člen európskeho manažmentu zodpovedný za rozvoj nových projektov a medzinárodnú integráciu na úrovni Európy.

Martin Kohút sa v oblasti IT pohybuje viac ako 15 rokov, z toho takmer 10 rokov sa podieľa na rozvoji Nessu na Slovensku. „Po dobu vzájomnej spolupráce nás Martin presvedčil nielen o tom, že vie zostaviť silný obchodný tím, ale vďaka svojej odbornosti napomohol rozvoju viacerých kľúčových projektov. Osobne verím, že Martin má výborné predpoklady pokračovať v nastavenej strategickej línii a stať sa úspešným riaditeľom. Prajem mu veľa šťastia,“ hovorí Ivan Hruška, európsky prezident Ness Technologies.

Martin Kohút chce naďalej posilňovať súčasné postavenie Ness na Slovensku: „Medzi ťažiskové oblasti nášho biznisu patrí verejná správa, štátna správa a samospráva – eGovernment ako taký. V týchto oblastiach máme skúsenosti a know-how. Nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí sme realizovali niekoľko úspešných projektov. Ďalšími kľúčovými oblasťami, ktorým sa plánujeme aj naďalej intenzívne venovať sú energetika a sieťové odvetvia, tiež finančné a telekomunikačné spoločnosti.“

 

Martin Kohút (38), predseda predstavenstva spoločnosti NESS Slovensko, a.s., je absolventom Technickej univerzity v Košiciach, odbor Výpočtová technika a informatika. S Košicami sú úzko späté aj jeho profesné začiatky. Po ukončení štúdií zostal verný vyštudovanému odboru a venoval sa IT ako technik. Neskôr začal viac inklinovať k obchodu a so spoločníkom založili vlastnú IT firmu – Axon Pro, s ktorou sú spojené aj jeho manažérske začiatky.

Po niekoľkých rokoch podnikania prijal ponuku bratislavskej firmy Delta E.S., kde od roku 2000 zastával pozíciu obchodného riaditeľa a stál pri akvizícii spoločnosťou Ness Technologies. V rovnakej pozícii zotrval aj po vstupe spoločnosti Ness na Slovensko a od roku 2008 je predsedom predstavenstva. Dňom 1.10.2009 sa stáva generálnym riaditeľom NESS Slovensko, a.s. a zároveň country manažérom.

Martin Kohút je členom prezídia IT Asociácie Slovenska a členom predstavenstva Izraelskej obchodnej komory na Slovensku. Bývalý úspešný profesionálny tanečník je stále aktívnym športovcom, s obľubou si zahrá futbal a tenis. Je ženatý a má jedno dieťa.

 

Neprehliadnite: