Firmy môžu ušetriť tisíce eur za ekonomický a mzdový softvér

Tlačový servis  /  28. 09. 2009, 00:00

V dnešnej dobe  väčšina veľkých a stredných firiem zažíva výrazne ťažšie časy ako pred rokom. Celkový dopyt sa znížil, nákupný proces sa predĺžil a spomalil, zákazníci sú opatrnejší a šetrnejší. Z dôvodu hospodárskej krízy bolo množstvo firiem donútených šetriť náklady tým najhorším spôsobom – prepúšťaním zamestnancov.

Veľakrát sa z médií dozvedáme smutné správy o hromadných prepúšťaniach stoviek zamestnancov. Nie všetky firmy si však možno uvedomujú, že okrem nákladov na samotné mzdy, môžu ušetriť aj viac. Ako na to? Znížením udržiavacích poplatkov za ekonomické a mzdové programy. Tie totiž zostávajú rovnako vysoké, aj keď niektoré moduly, počet inštalácií alebo počet zamestnancov už neodpovedá realite. Práve tieto náklady pri väčších firmách (so stovkami zamestnancov) dosahujú tisíce eur za ročnú údržbu systémov, ale ani pri stredne veľkých firmách nejde o zanedbateľnú čiastku.

Nie sú výnimočné prípady, keď firma naďalej využíva robustný a rozsiahly systém, ktorý však presahuje jej reálne potreby. Pre takúto firmu môže byť výborným riešením nový „krabicový“ softvér, ktorý je niekoľkokrát lacnejší, no potrebnú prácu odvedie na kvalitatívne rovnako vysokej úrovni.

Aj keď sa táto cesta zdá spočiatku komplikovaná a vydať sa na ňu nie je jednoduché, môže napomôcť k potrebným úsporám v rádoch tisícov eur. Pri výbere nového dodávateľa ekonomického a mzdového softvéru je tiež vhodné zohľadniť aj služby, ktoré dokážu prechod na nový softvér výrazne uľahčiť. Okrem osobných predvedení a konzultácií k výberu programu sú to hlavne bezplatné zaškolenia používateľov, telefonická podpora alebo servisné služby.

Ekonomický softvér KROS je odpoveďou na vyššie položené otázky. V tejto chvíli navyše prebieha akcia Softvérové KROSobranie, v ktorej zakúpite všetky programy so zľavou 25%. Napríklad náklady na výpočet mzdy na jedného zamestnanca s programom OLYMP budú iba 1,20 € (36,15 Sk) bez DPH mesačne. Dokáže toto váš súčasný softvér?

Viac na stránke www.kros.sk/krosobranie

Neprehliadnite: