HP a GS1 Canada vyvinuli službu cloudu, ktorá zefektívni proces sťahovania výrobkov z predaja

Tlačový servis  /  28. 09. 2009, 00:00

Spoločnosť HP spolu s kanadskou pobočkou poprednej globálnej neziskovej organizácie GS1, ktorá sa zaoberá odstraňovaním neefektívnosti v dodávateľských reťazcoch, predstavili novú službu cloudu na sledovanie a odstraňovanie potenciálne nebezpečných potravín z dodávateľského reťazca.

 

Služba GS1 Canada Product Recall pobeží na platforme cloud computingu HP pre výrobu, ktorá umožňuje spoločnostiam vidieť a zdieľať informácie naprieč dodávateľským reťazcom. Výrobcovia potravín a spotrebného tovaru môžu pomocou tejto služby obmedziť množstvo chýb, skrátiť dobu reakcie na stiahnutie a znížiť náklady, spojené so správou procesu sťahovania.

Základom efektívneho procesu stiahnutia výrobkov z predaja sú globálne štandardy pre dodávateľské reťazce“, povedal Art Smith, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti GS1 Canada. „Globálne štandardy GS1 využívajú milióny firiem na celom svete na zvyšovanie bezpečnosti, zabezpečenia i efektivity svojich dodávateľských reťazcov. Integráciou štandardov GS1 s platformou cloud computingu HP ponúkame nový spôsob výmeny informácií o stiahnutí výrobku medzi firmami, ktorý ďalej podporí bezpečnosť spotrebiteľov.“

Služba GS1 Product Recall firmám ponúkne:

  • Jasné pokyny na nakladanie s výrobkami, ich likvidáciu a refundáciu, ktoré urýchlia proces stiahnutia z predaja.

  • Možnosť prispôsobiť upozornenie a zacieliť relevantné informácie na konkrétnych maloobchodníkov.

  • Dohľadateľnú históriu zabezpečenia a auditu, ktorá zaistí zhodu s predpismi.

  • Zabudované funkcie zabezpečenia, ktoré posielajú upozornenia oprávneným používateľom a vybraným maloobchodníkom.

Schopnosť upokojiť obavy spotrebiteľov o bezpečnosť v súvislosti so sťahovaním výrobkov z trhu je pre výrobcov a maloobchodníkov nesmierne dôležitá“, povedal Russ Daniels, viceprezident a technologický riaditeľ spoločnosti HP Enterprise Services. „Zjednodušením procesu stiahnutia výrobku môžeme ľahko demonštrovať, ako služby cloudu prinášajú do nášho každodenného života reálnu praktickú hodnotu.“

Službu GS1 Canada Product Recall, vyvinutú v spolupráci s hlavným výskumným pracoviskom HP Labs, tvorí softvér, služby a infraštruktúra HP spolu s platformou Microsoft® .NET.

Služba GS1 Canada Product Recall bude v prvej fáze nasadená v kanadskom potravinárskom priemysle. V budúcnosti by mala byť sprístupnená aj ďalším odvetviam a regiónom, ktoré potrebujú podobné procesy a služby. Platforma cloud computingu HP pre strojárstvo je k dispozícii už teraz.

 

Neprehliadnite: