Najväčšia mediálna fasáda na svete

Marek Poleč  /  13. 10. 2009, 20:04

Najväčšiu mediálnu fasádu na svete má nemecká farmaceutická spoločnosť Bayer AG v meste Leverkusen. Spoločnosť ag4 media do jej skeletu o rozlohe 17 500 štvorcových metrov zabudovala 5,6 milióna LED diód.

Budova Bayer, ktorá je bývalým sídlom farmaceutickej spoločnosti Bayer AG dostala prestavbou novú funkcionalitu. Aj napriek tomu, že už v jej priestoroch firma nesídli, stala sa táto 29 poschodová budova unikátom s prívlastkom najväčšej mediálnej fasády na svete. Prestavba začala v lete 2007 a hoci aj došlo v zime 2008 k oneskoreniu stavebných prác, bola budova na jeseň tohto roku dokončená a odovzdaná.
 


Práce boli zverené spoločnosti ag4 media, ktorá začala vo výške 122 metrov montovať kovové držiaky na takmer 18 000 štvorcových metrov siete z nerezovej ocele. Takáto rozloha zodpovedá ploche 2,5 futbalových štadiónov pokrývajúcich plochu 29 poschodovej budovy. Použitých bolo 1 900 km drôtu čo predstavuje približne vzdialenosť z Leverkussenu na Sicíliu. Sieťovina bola vyrobená špeciálnou firmou GKD AG. Do tejto sieťoviny bolo následne zabudovaných 5,6 milióna hi-tech LED diód s dlhou životnosťou.

Budova je novým symbolom mesta Leverkusen, inovatívnym komunikačným nástrojom firmy a zároveň slúži ako záchytný bod pre návštevníkov mesta. Je ukážkovým príkladom nemeckej precíznosti a šikovnosti.

Zdroj:
medienfassade.com

YouTube: animácie na mediálnej fasáde

YouTube: priebeh stavebných prác

Neprehliadnite: