Sony PSP Go v predaji

Marek Poleč  /  10. 10. 2009, 12:43

Nová herná konzola Sony PSP Go je od 1.10.2009 v predaji. Ide o novú verziu PSP s iným dizajnom. Má vysúvací mechanizmus, pričom na vrchnej polovici je umiestnený displej a na spodnej časti tlačidlá a ďalšie funkčné prvky.

Zároveň Sony zmenšilo rozmery, odstránilo UMD mechaniku (formát vytvorený špeciálne pre PSP pred 5 rokmi), nasadilo iný typ pamäťových kariet a 16 GB pevný disk. Ide však stále o rovnako funkčnú konzolu so širokou podporou multimédií (hry, obrázky, filmy, hudby ). PSP Go nemá nahradiť pôvodné PSP, naopak, má rozšíriť rodinu handheldov.

„Budeme predávať PSP Go súčasne s modelom PSP-3000, pretože tento  produkt je zameraný ľuďom, ktorí sú viac zvyknutí na digitálny obsah"
  - povedal Naoya Matsum - Viceprezident produktu pre plánovanie.

Samotná konzola je asi o polovicu menšia a ľahšia ako originálna konzola PSP-1000. V zasunutom stave zariadeniu na prednej strane dominuje displej s uhlopriečku 3,8 palca pri rozlíšení rozlíšením 480 × 272 obrazových bodov (čiže ako doteraz). Konzolu poháňa procesor s taktom 333 MHz, funkcionalitu rozširujú stereo reproduktory a mikrofón (konzola preto dobre poslúži ako Skype telefón), bezdrôtový internet 802.11b Wi-Fi, Bluetooth 2.0 s EDR, USB 2.0.

Kompaktná veľkosť konzoly Sony PSP Go


Najpodstatnejšia zmena sa však týka systému distribúcie hier. Spoločnosť Sony si uvedomila fakt, že budúcnosť nie je v rôznych typoch diskov či médií, ale v rýchlej a jednoduchej možnosti sťahovania digitálneho obsahu. Digitálna distribúcia už naplno funguje v mobilných telefónoch (Nokia, iPod) a podobným spôsobom sa budú sťahovať do konzoly nové, či staršie tituly. Základnú 16 GB flash pamäť dodávanú spoločne so zariadením je možné rozšíriť externou pamäťovou kartou Memory Stick Micro.

Sony súčasne prichádza aj s novým konceptom PSP Minis, ktorý v sebe skrýva objemovo malé hry (pod 100 MB), s ponukou chytľavého obsahu ako napr. Tetris. PSP hry budú pritom vydávané súbežne, teda prostredníctvom on-line predaja k stiahnutiu za poplatok, aj prostredníctvom UMD diskov. Konzola obsahuje hry ako Gran turismo PSP, Jak and Daxter alebo Metal Gear Solid.

Medzi funkciami figuruje napríklad „Game sleep“, umožňujúca pauzovať hru a pracovať s XMB, či softvér Media Go na transfer a správu obsahu. Nechýba ani SensMe z Walkman zariadení a priama komunikácia s PlayStation 3. Zaujímavou vlastnosťou PSP go je zabudovaná technológia Bluetooth, ktorá umožňuje pripojiť PS3 radiče pre sledovanie videa na TV. Konzolu je taktiež možné rozšíriť o zaujímavé príslušenstvo vrátane videokamery Go! Camera, či navigácie Go Explore! Novinka s rozmermi 128 × 16,5 × 69 mm a hmotnosťou 158 g, je k dispozícii vo dvoch farebných vyhotoveniach (čierna a biela) za cenu 249 € (7 501 Sk).

Zdroj a foto: Trustedreviews.com

Neprehliadnite: