Čitatelia Bild.de verzus Steve Ballmer

Marek Poleč  /  09. 10. 2009, 10:54

Štyria čitatelia z nemeckej redakcie Bild.de sa stretli so šéfom Microsoftu Stevom Ballmerom (53) a osobne mu položili otázky k novému OS Windows 7, ktorý sa už čoskoro dostane do predaja.

V TV štúdiu v Mníchove sedeli oproti šéfovi z Microsoftu Philipp Fröschke (18), Stefan Ney (45), Markus Schmidt (42) a Florian Mätschke (26). Najmladším účastníkom besedy bol Philipp Fröschke, ktorý bol po prihlásení sa na MSN.de vybraný z pomedzi ďalších sto uchádzačov.


Prostredníctvom TV prenosu a chatu sprostredkovával Bild.de a MSN.de otázky live. Čitatelia sa mohli pýtať S. Ballmera priamo. Šéf Microsoftu pôsobil uvoľnene, nahlas sa smial a poprosil všetkých, aby ho oslovovali jednoducho Steve. 
 



(Šéf Microsoftu Steve Ballmer)
 

Tu sú najdôležitejšie otázky na Boss-a Microsoftu:

Florian Mätschke: Máte strach z Apple?
Ballmer: Nemáme žiadny strach pred nikým! Apple robí dobrú prácu. Ale my sme lepší, Windows je lepší. Počítače Mac majú podiel 4 %. Súťažíme s Apple podobne ako aj s Google, Oracle a inými.

Markus Schmidt: Windows 7 disponuje rozpoznávaním hlasu a podporuje dotykové ovládanie. Zmení to interakciu medzi ľuďmi a počítačmi?
Ballmer: Ovládanie dotykmi je dôležité, robí ovládanie prirodzenejším, mám rád keď sa môžem svojho notebooku dotýkať.

Schmidt: Koľko práce sa skrýva za vývojom Windows 7? Bol naprogramovaný nanovo, alebo je to iba Update Windows Visty?
Ballmer: S Windows 7 sme začali krátko pred uvedením Visty na trh. Používam ho a sledujem už takmer 2 roky. Dva až tri roky medzi verziami je pravdepodobne to, čo ľudia vyžadujú.

Philip Fröschke (18): Windows 7 ponúka podporu hlasu a dotykové ovládanie. Budeme v budúcnosti ovládať počítače podľa nálady a dotykmi na obrazovku?
Ballmer: To je možné. Ovládanie môže byť ešte jednoduchšie a prívetivejšie. A rýchlejšie! Zabudovaná kamera by mohla skenovať naše tváre a PC by tak rozpoznal čo si myslíme, a nielen to čo hovoríme.

Otázka užívateľa prostredníctvom chatu MSN.de: Bol pre Vás Windows 7 doteraz naj vzrušujúcim projektom?
Ballmer: To je otázka, ako keby ste sa ma spýtali na moje najobľúbenejšie dieťa. Windows 95 bol moje číslo 1. Vtedy to bolo ešte vzrušujúcejšie, ale Windows 7 je na tom veľmi podobne.

Bild.de čitateľ sa opýtal cez chat: Ako bude vyzerať Windows 10?
Ballmer: To bude až okolo roku 2020. Zobrazenie bude fotorealistické, budeme mať veľké dotykové displeje a jednoduché, prirodzene ovládateľné prostredie.

Philipp Fröschke
po 20 minútach rozhovoru: "Steve Ballmer bol veľmi milý a ústretový. Aj na provokatívne otázky dobre reagoval. Aj po impulzívnom predstavení sa tváril veľmi uvoľnene a dobre sa zapájal do diskusie."

Zdroj: Bild.de

Neprehliadnite: