Google oslavuje svoje 11. narodeniny zmenou loga

Martin Tomšík  /  27. 09. 2009, 12:15

Google pripomína dôležité udalosti svojským spôsobom. Občas si môžete všimnúť iný typ písma loga, prípadne sa v ňom objaví nejaký obrázok. Spomenúť môžeme napríklad logo pri Olympijských hrách 2008 v Pekingu či Perseidoch 2009. Aktuálne Google zmenil logo na pripomenutie si 11 rokov od založenia spoločnosti, nemecká mutácia na aktuálne voľby.

Logo bolo upravené len mierne, zmenu si všimnete až po dlhšom prezretí. Nezmenil sa štýl písma, nepribudol text či obrázok. Pridané bolo len jedno písmeno k tomu predposlednému, aby znázorňovalo číslicu 11.

Google tvrdí, že 27.9.2009 ubehlo presne 11 rokov od vzniku spoločnosti. Táto informácia je však sporná. Niektorí tvrdia, že Google vznikol 15. septembra 1997, teda v deň zaregistrovania domény Google.com. Dôležitým dátumom je aj 4.9.1998, vyhľadávač bol však hotový v roku 1996. Vytvorili ho Larry Page a Sergej Brin.

Spoločnosť Google, Inc. sídli v USA, Kalifornii. Pod túto značku spadá samotný vyhľadávač, populárny Gmail, Prekladač, Reader, AdSense, AdWords, Analytics a iné služby od tejto spoločnosti. Logo je zmenené pre väčšinu mutácií, google.sk nie je výnimkou.

Celý svet oslavuje 11. narodeniny Google, Nemci volia

Takmer všetky verzie vyhľadávača Google oslavujú 11 rokov spoločnosti. Logo sa nezmenilo len pre túto udalosť. Nemeckej verzii vyhľadávača nič nepribudlo, upravený bol nápis Google. 

Po kliknutí na logo vyhľadávača sa zobrazia výsledky pre Bundestagswahl 2009. Dátum 27.9.2009 označuje v Nemecku dôležitú udalosť. Google sa snaží upozorniť na sedemnáste nemecké federálne voľby členov Bundestagu, nemeckého parlamentu.

Zdroje: Google, Wikipédia

Neprehliadnite: