Video: Google zrýchľuje Internet Explorer 6+

Tomáš Kusenda  /  24. 09. 2009, 09:32

Spoločnosť Google sa opäť činí. Pre internetový prehliadač s najväčším podielom na trhu, Internet Explorer pripravila doplnok, ktorý niekoľkonásobne zvyšuje výkon prehliadača.

Zásuvný modul s názvom Google Chrome Frame je určený pre internetový prehliadač Internet Explorer vo verzii 6, 7 a 8. Vďaka nemu prehliadač získa v teste Acid3 až plných 100 bodov podporuje HTML5 a je niekoľko násobne rýchlejší. Vývojári webstránok nebudú taktiež musieť špeciálne optimalizovať svoje weby pre Internet Explorer 6. Zásuvný modul pridáva do prehliadača renderovacie jadro WebKit, ktoré používa aj prehliadač Google Chrome.

Tento zásuvný modul sa automaticky aktivuje na stránkach, ktoré majú špeciálny metatag:

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="chrome=1">

 

 

Vývoj tohto doplnku je jasný, Google ukončil podporu prehliadača Internet Explorer 6 a weby ako YouTube, či Gmail na ňom nefungovali, respektíve fungovali iba obmedzene, rovnako ako Facebook, či slovenské meteo.sk. Práve kvôli ukončeniu podpory tohto prehliadača Google prišiel o množstvo návštevníkov, najmä, „pracovníkov“, ktorí nemali v práci čo robiť a tým sa znížili aj zisky z reklamy. Zlé jazyky zároveň tvrdia, že doplnok odosiela Googlu informácie o navštívených stránkach.

Stránka Google Chrome Frame

 

Zdroj: chromium.org

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

Neprehliadnite: