Dell predstavuje nové notebooky série Z

Erik Gunda  /  16. 09. 2009, 15:06

Spoločnosť Dell uviedla na trh novú sériu notebookov Inspiron a Studio 14z a 15z. Tenučké stroje ponúkajú procesory Intel Core 2 Solo ULV až po výkonné Core 2 Duo. Výdrž batérie je medzi štyrmi až šiestimi hodinami.

diSéria notebookov Inspiron a Studio 14z dosahuje uhlopriečku displeja 14 palcov, 15z prichádza na pulty obchodov s 15,6 palcovým displejom. Obe verzie majú obrazovku s pomerom strán 16:9, teda širokoúhlu. Inspiron Z notebooky sú veľmi tenké, ich hrúbka je len približne dva a pol centimetra.

Vo výbave vsadil Dell na osvedčené procesory ale aj na jeden nie tak zvyčajný kúsok. V Z sérii tikajú výkonné procesory Core 2 Duo, Core 2 ale k dispozícii je aj model s Core 2 Solo ULV. Tento jednojadrový procesor od Intelu s nízkym napätím a spotrebou má zabezpečiť čo najdlhšiu výdrž batérie a teda maximálnu mobilitu notebooku zo Z série od Dellu.

Výdrž batérie závisí samozrejme aj na jej kapacite. Až osem hodín prevádzky je možné dosiahnuť so šesťčlánkovou batériou. 4-článková batéria je schopná dodávať energiu notebooku po dobu približne štyri hodiny. Vďaka funkcii Express Charge 4 je notebook schopný dobiť batériu na 80% jej kapacity len behom hodiny.

 

Dell Z

Medzi ďalšie parametre notebookov Dell série Z patrí štandardná integrovaná WiFi karta. Voliteľným doplnkom pre vyššiu konektivitu sú modemy pre mobilné broadband pripojenie prostredníctvom 3G sietí, respektíve sietí novších generácií. Operačná pamäť dosahuje podľa konkrétneho modelu do 8GB. Kapacita pevného disku je do 500GB. Zaujímavejšia je však jeho rýchlosť – 7200rpm (otáčok za minútu), čo je rýchlostný štandard skôr pre stolné počítače.

Notebooky Dell Inspiron Z a Studio Z sa v týchto dňoch objavili na americkom trhu v cene začínajúcej na 599 amerických dolároch. Na ostatných svetových trhoch sa novinka objaví v priebehu nasledujúcich týždňov.

Zdroj: Dell.com

 

Neprehliadnite: