Microsoft: Pozor na predajcov PC s Windows 7 beta a RC

Tomáš Kusenda  /  10. 09. 2009, 08:48

Spoločnosť Microsoft oznámila, že sa množí stále viac a viac prípadov nepoctivých predajcov počítačov, ktorí ponúkajú predinštalovanú testovaciu verziu operačného systému Windows 7 a žiadajú zaň riadne zaplatiť podľa cenníka.

Spomínaná verzia má obmedzenú platnosť licencie a po určitom časovom období nebude možné ju používať. Predajcom počítačov to však nebráni v nelegálnom obohacovaní sa, i keď sa dopúšťajú podvodu. Je zakázané predávať testovaciu verziu Windows 7 a takisto tento Windows uvádzať na predajnom doklade.

Lukáš Křovák, produktový manažér divízie Windows Client spoločnosti Microsoft tvrdí: „Chtěli bychom  varovat  uživatele, aby se měli na pozoru před podvodným prodejem, a v případě, že se již stali obětí podobného případu, aby se obrátili na prodejce počítače a požadovali nápravu věci. O takovýchto případech je rovněž možné přímo informovat společnost Microsoft, a to prostřednictvím Zákaznického centra na telefonním čísle 841 300 300 (0850 111 300, každý pracovný deň 8:00 – 20:00 hod, poznámka redakcie).”

Operačný systém Windows 7 bude oficiálne dostupný od 22. októbra tohto roka. Avšak už je možné kupovať počítače, či notebooky s predinštalovaným Windows Vista s možnosťou Upgrade.

Zdroj: technet.microsoft.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

 

Neprehliadnite: