Angličanka Ivy Bean má 104 rokov, tweetuje a je aj na Facebooku

Martin Tomšík  /  09. 09. 2009, 20:16

Ivy Bean sa narodila 8. septembra 1905 v anglickom meste Bradford a nedávno oslávila svojich 104 rokov. Za svoj život zažila Einsteinovu Všeobecnú teóriu relativity, prvú a druhú svetovú vojnu, taktiež bola pri začiatkoch počítačov ako aj internetu. Tweetuje takmer každý deň a má aj svoj účet na Facebooku.

Svetoznáma televízia CNN nedávno priniesla reportáž o 104 ročnej Angličanke, ktorá sa nebráni novým technológiam. Vlastní notebook a samozrejme má aj zavedené pripojenie k internetu. 

Pri príležitosti jej nedávnych narodenín bola na CNN odvysielaná reportáž o jej aktivite na internete. Svoje myšlienky, pocity, fotografie ako aj informácie o svojom obede, počasí, komentáre k televíznemu vysielaniu, poďakovania a iné zverejňuje na svetoznámej mikroblogovacej službe Twitter. Sociálne služby využíva najmä na to, aby bola v kontakte so svojimi známymi. Medzi jej priateľmi na Twitteri nájdete aj ďalšiu staršiu občianku USA, Florence Hasegawa, ktorá má 101 rokov.

Počas natáčania reportáže mala Angličanka na Twitteri 26 907 followerov (nasledovníkov), medializácia jej zabezpečila takmer o 15 000 priaznivcov viac. Sama tiež "nasleduje" 262 užívateľov Twitteru.

Keby ste sa na Slovensku spýtali staršieho človeka na Facebook, len ťažko by vám vedel odpovedať na čo táto sociálna sieť slúži. Starenka z Bradfordu by s odpoveďou nemala takmer žiadne problémy. Zaregistrovaním sa na známom portáli získala titul najstaršieho človeka s užívateľským kontom na Facebooku. Na tejto sociálnej sieti nemá až toľko priateľov, avšak číslo 5 000 je určite nadpriemerom.

Vysoký počet priaznivcov či už na Facebooku alebo Twitteri je určite hlavne kvôli jej vysokému veku. Podobne ako aj známe osobnosti, stačilo jej len veľmi málo publikovaných statusov na získanie cez 41 000 priaznivcov. Takéto číslo dosiahla na Twitteri po uverejnení cca 300 tweetov.


Pozrite si aj reportáž CNN v angličtine:

 

Zdroj: mashable.com

Neprehliadnite: