Netradičné mobilné zariadenia

Marek Poleč  /  10. 09. 2009, 08:42

Na trh prichádzajú nové multifunkčné mobilné zariadenia, či skôr tablety. Spoločnosti ako Samsung a Toshiba ponúkajú už teraz dva zaujímavé kúsky, ktoré si predstavíme v tomto článku.

Samsung LED TV Couple

Na tohtoročnej výstave IFA v Berlíne predstavil Samsung nový zaujímavý tablet. Zariadenie s názvom LED TV Couple slúži ako diaľkový ovládač vybraných LED TV spoločnosti, pričom komunikuje prostredníctvom bezdrôtovej siete 802.11n Wi-Fi.

 

 

Tablet ponúka vizuálneho programového sprievodcu, vrátane náhľadu videí a TV relácií s možnosťou pristupovať k médiám uloženým na PC – to všetko prostredníctvom veľkého 7-palcového dotykového displeja s LED podsvietením. Celkovú funkcionalitu dopĺňa zopár widgetov, známych z prostredia Windows Vista.

Zariadenie je možné spárovať s live streamom TV prijímača, prípade Blu-Ray prehrávača. Využijete ho aj v prípade, že dostanete hlad a odskočíte si počas zaujímavého programu do kuchyne pre niečo ľahké (alebo na toaletu). Nezabudnite si preto zobrať toto zariadenie so sebou. Neprídete o nič podstatné a TV program, či napínavý film môžete sledovať aj mimo obývačky.

LED TV Couple nie je iba diaľkovým ovládačom s displejom, ale umožňuje prístup k multimediálnemu obsahu z internetu, lokálneho PC, alebo USB zariadenia. V neposlednom rade je ho možné využiť aj ako digitálny fotorámik. To, či bude toto zariadenie dostupné v USA a Európe zatiaľ nie je známe.


Toshiba JournE Touch


Z iného súdka je 7-palcové zariadenie s názvom JournE Touch od Toshiby. Na rozdiel od Samsungu neposlúži ako diaľkové ovládanie, ale chová sa ako mobilné internetové zariadenie. Disponuje rýchlim ARM procesorom a systémom Tegra od Nvidie. Ako operačný systém slúži Windows CE 6.0 Pro., webový prehliadač predstavuje Internet Explorer.

 

JournE Touch umožňuje pristupovať k obrázkom vo fotoalbumoch ako Picassa či Flickr, k videám na YouTube a umožňuje Instant Messaging (rýchle zasielanie správ). Zariadenie prichádza s podporou kodekov H.264, DivX, WMV a pripája sa prostredníctvom 802.11b/g WiFi. K dispozícii je iba 1 GB zabudovanej pamäte, tú je však možné rozšíriť cez zabudovaný SD slot, prípadne cez USB. K Toshibe sa dodáva aj stylus na ovládanie určitých aplikácií.

Základová stanica sa predáva samostatne, pričom disponuje USB a HDMI výstupmi. Samotné zariadenie  je vyrobené z brúseného hliníka a je hrubé iba 14 mm s hmotnosťou do 0,5 kg. V predaji je už teraz za približne 249 € (7 500,-). Potešiteľné je aj to, že Toshiba plánuje v blízkej budúcnosti do tohto šikovného zariadenia pridať aj VoIP a aplikáciu na čítanie e-bookov.

Zdroj: http://www.engadget.com

Neprehliadnite: