Firefox bude užívateľov varovať pred zastaralým Flash Playerom

Matúš Dudaš  /  07. 09. 2009, 23:20

Mozilla cez víkend na svojich stránkach zverejnila správu o novej funkcii Firefoxu, ktorý bude užívateľov varovať pred tým, že používajú starú verziu Flash Playera. Funkcia bude dostupná už od nasledujúcich verzií Firefoxu 3.5.3 (3.0.14).

Nie je žiadnym tajomstvom, že Mozille ležia v žalúdku práve zastaralé zásuvné moduly, ktoré častokrát predstavujú pre užívateľa vážnejšie bezpečnostné riziko ako samotné chyby v prehliadači. Tie Mozilla pravidelnými aktualizáciami opravuje, mnohokrát ale užívateľ zabúda aj na zásuvné moduly, ktoré ostávajú bez povšimnutia a otvárajú „zadné dvierka" do systému pre hackerov a rôzny škodlivý softvér. To si uvedomili aj vývojári a preto prišli s takouto iniciatívou.

 

 

Prehliadač bude kontrolovať aktuálnu verziu Flash Playera vždy po inštalácii bezpečnostného updatu pre samotný Firefox. Ak teda budete mať staršiu verziu, program to zistí a na novej karte zobrazí varovanie spolu s informáciami o novej verzii a odkazom na stránku, kde si budete môcť stiahnuť najnovšiu verziu.

Tu sa ale snaha Mozilly týmto smerom nekončí. Do budúcna vývojári počítajú s kontrolou aj pre iné zásuvné moduly ako napr. Shockwave Player, či Silverlight. Na tie si ale ešte nejaký ten čas počkáme.

Zdroj: blog.mozilla.com a tcmagazine.com

Neprehliadnite: