Nový Pidgin prináša ICQ, MSN, AIM a iné v jednej aplikácii

Martin Tomšík  /  07. 09. 2009, 00:00

Po jednom mesiaci pauzy vývojári opäť vydávajú novú verziu IM (Instant Messaging) klienta Pidgin. Zostava s označením 2.6.2 prináša opravy chýb ako aj vylepšenia pri písaní správ.


Vo svete internetu existuje množstvo instant messagingových sietí. Ak napríkald používate ICQ a váš známy MSN, máte problém sa s ním skontaktovať pomocou internetu. Aby sa predišlo podobným problémom, vývojári sa rozhodli spraviť takého klienta, ktorý bude podporovať hneď niekoľko sietí navzájom.

Aplikácií, ktoré spájajú rôzne siete, je hneď niekoľko. Jedným z najkvalitnejších je Pidgin, ktorý sa aktuálne nachádza vo verzii 2.6.2. Navzájom spája siete ako AIM, Bonjou, Gadu-Gadu, Google Talk, Groupwise, ICQ, IRC, MSN, MySpaceIM, QQ, Yahoo! a ďalšie.

Nová aktualizácia prináša zvyšovanie stability a odstránenie niektorých chýb. Zapracovalo sa aj na podpore sietí, opravovali sa aj chyby, ktoré súviseli s ich kompatibilitou. Nedostatok bol odstránený v sieti IRC, pri chatovaní cez MSN už nebude dochádzať k pádom. Pri tejto sieti je podporované taktiež zasielanie vlastných smajlíkov, XMPP (Jabber) je upravený pre lepšiu komunikáciu medzi užívateľmi, zlepšilo sa informovanie o statuse.

Úplný zoznam opráv nájdete v poznámkach k vydaniu . Okrem podpory množstva sietí si aplikáciu môžete nainštalovať na počítač s operačným systémom Microsoft Windows, Mac OS X a Linux. Dostupná je aj verzia v slovenčine či češtine, Pidgin 2.6.2 sťahujte z download stránok tejto aplikácie.  

 

Zdroj: tcmagazine.com

 

Neprehliadnite: