Toshiba predstavuje Satellite P500, HD notebook s Blu-Ray

Erik Gunda  /  05. 09. 2009, 14:39

Toshiba predstavuje novú radu notebookov Satellite P500. Vďaka 18,4 palcovému displayu s HD rozlíšením, mechanike Blu-Ray či integrovanému televíznemu tuneru sa jedná o skutočnú multimediálnu lahôdku.

Toshiba Satellite P500 je novinkou v rade Satellite a vďaka svojim funkciám si svoje miesto na trhu notebookov určite nájde. Jedná sa o prvý multimediálny notebook z dielne Toshiby, ktorý bude obsahovať Blu-Ray mechaniku. 18,4 palcový displej bude dostupný v dvoch verziách, s rozlíšením 1680 x 945 (HD) alebo 1920 x 1080 (Full HD). Je širokouhlý s pomerom strán 16:9.

Zameranie na multimédiá potvrdzuje okrem Blu-Ray mechaniky a HD displeja integrovaný televízny tuner s diaľkovým ovládaním, kvalitné reproduktory vyrábané spoločnosťou Harman Kardon, či napríklad aplikácia Resolution+. Resolution+ je algoritmus, ktorý v reálnom času zvyšuje rozlíšenie videí. Podľa Toshiby dokáže DVD filmu zdvihnúť detaily takmer na úroveň filmu v high-definition rozlíšení.

Vďaka veľkému displeju mohla Toshiba notebooku Satellite P500 osadiť klávesnicu plnej veľkosti aj s numerickou časťou. Tú dopĺňa sada ôsmych dotykových tlačidiel s LED podsvietením, ktoré majú funkcie ako napríklad zvyšovanie či znižovanie hlasitosti.

 

 

Vo výbave Satellite P500 nechýba HDMI port, čítačka pamäťových kariet,  Wi-Fi, webová kamera či Bluetooth verzie 2.1 + EDR (Edhanced Data Rate – technológia rýchlejšieho prenosu dát). O výkon sa postarajú Core 2 Duo procesory od Intelu, do 8GB operačnej pamäte a grafické karty Nvidia G210M alebo 230M GT. Notebook bude obsahovať až dva pevné disky s celkovou kapacitou do 1 TB.

 (Obrázok: Akihabaranews.com)

Zaujímavá je funkcia USB Sleep-and-Charge, ktorá podporuje nabíjanie mobilných zariadení cez USB port aj keď je notebook vypnutý.  

Notebooky Toshiba Satellite P500 sa na európskom trhu začnú objavovať v priebehu posledného kvartálu tohto roka. Cena jednotlivých verzií zatiaľ nie je známa no dá sa očakávať, že tento štýlový a funkciami nabitý notebook nebude patriť k najlacnejším.

Zdroj: Akihabaranews

Neprehliadnite: