Festival vedy a techniky 2009

Tlačový servis  /  03. 09. 2009, 00:00

Realizáciou podujatia chceme vyzdvihnúť vzdelanie mladých ľudí v oblasti vedy ako cestu k vedomostiam, diskutovať o vedeckých problematikách, hľadať spojitosť medzi mladými ľuďmi a vedou, budovať občiansku spoločnosť a medzinárodnú spoluprácu.

Na Festival vedy a techniky prijali pozvanie aj predstavitelia našich partnerských organizácii z Belgicka, Španielska, Českej republiky, Maďarska a Poľska, čím sa vytvárajú dobré podmienky na výmenu skúseností a nadväzovanie priateľstva medzi mladými ľuďmi. Podujatie dáva mladým vedcom možnosť prezentovať výsledky svojej výskumnej a pozorovateľskej práce verejnosti, diskutovať s odborníkmi z jednotlivých vedeckých a technických disciplín.

Možnosť zúčastniť sa na Festivale vedy a techniky je silnou motiváciou a príležitosťou pre mladých autorov projektov otvoriť sa novým inšpiráciám, priateľstvám a tvorivosti. Pomáhame im naplniť ich predstavy zo všetkých síl, pretože veríme, že podporovať rozvoj vzdelávania a záujem o vedu sa oplatí. Poznanie je jedinou zárukou dlhodobého rozvoja krajiny a jej prosperity.

Festival sa uskutoční v Bratislave 05.11.-07.11.2009, v priestoroch Univerzity Komenského.

 

Neprehliadnite: