SPOLOČNOSŤ SAMSUNG UVÁDZA TELEFÓN CORBY, PRVÝ PLNE DOTYKOVÝ MOBILNÝ TELEFÓN URČENÝ PRE MLADÝCH

Tlačový servis  /  03. 09. 2009, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co. Ltd, líder na trhu s mobilnými telefónmi, predstavila mobilný telefón Samsung Corby (model: S3650) navrhnutý pre zvýraznenie digitálneho životného štýlu súčasných mladých užívateľov.

Telefón Samsung Corby bude na európskom trhu dostupný už tento mesiac. Je to plne dotykový telefón, ktorý vás privedie priamo do centra revolúcie, rozpútanej fenoménom sociálnych sietí. Telefón podporuje prístup ku všetkým najpopulárnejším sociálnym sieťam, ako napríklad Facebook, Twitter, MySpace a je vyrobený v duchu stratégie spoločnosti Samsung “dotyk pre každý životný štýl” so zameraním predovšetkým na mladých zákazníkov.

 

V tomto sektore vidíme veľký priestor na rozširovanie nových oblastí trhu s inovatívnymi technológiami. Corby je mobilný telefón, ktorý je stelesnením snahy spoločnosti Samsung vyvíjať nové produkty a technológie určené pre špecifický okruh zákazníkov a sústavne prinášať na trh nové zariadenia,” vysvetľuje JK Shin, výkonný viceprezident a vedúci divízie Mobile Communications Division spoločnosti Samsung Electronics.

 

Telefón je vďaka svojmu vyhotoveniu s dvojtónovými diagonálnymi kontúrami charakteristický svojim vzhľadom, ktorý je pre mladých ľudí veľmi atraktívny. Samsung Corby sa pýši jedinečným dizajnom a farbami, ktoré sa výrazne líšia od bežných plne dotykových mobilných telefónov. Je dostupný v rôznych výrazných farebných odtieňoch, ako napríklad Jamaican Yellow (žltá), Cupid Pink (ružová), Minimal White (biela) a Festival Orange (oranžová).

 

Z globálneho hľadiska sme na trhu s modernými mobilnými telefónmi s dotykovým displejom a podporou sociálnych sietí číslo jeden. Obchodnou stratégiou spoločnosti Samsung je zameriavať sa aj na mladých zákazníkov, ktorí kladú vysoký dôraz na digitálne prepojenie a dokonalý štýl – a v neposlednom rade tiež na cenu,” dodal JK Shin.

 

Kompaktné telo telefónu ukrýva tie najlepšie služby pre využívanie sociálnych sietí a disponuje najmodernejšími multimediálnymi funkciami. 2,8-palcový QVGA displej modelu Corby umožňuje reprodukovať dokonale kvalitný obraz video záznamov. Prostredníctvom podpory štyroch pásiem a štandardu EDGE môžete byť s telefónom Corby od spoločnosti Samsung vždy na príjme bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.

 

Telefón Samsung Corby bude v Európe dostupný od polovice septembra za 150 EUR.

 

 

 

 

Mobilný telefón Samsung Corby

 

Dokonalý dizajn

Samsung Corby sa od konkurencie odlišuje svojím dizajnom, s kontúrami v pop štýle a oblými hranami. Telefón je dodávaný s kolekciou zadných krytov v žltej, bielej, oranžovej a ružovej farbe. Každý telefón Samsung Corby je dodávaný aj s dvoma ďalšími zadnými krytmi (nazývanými tiež ‘módne obaly’) – jedinečným štruktúrovaným a štandardným čiernym krytom. Tieto výmenné kryty vám umožňujú rýchlo a flexibilne prispôsobiť telefón vášmu štýlu. Ponuka krytov bude postupne rozširovaná o ďalšie farebné a dizajnové prevedenia. Jedinečný dizajn telefónu dopĺňa animované užívateľské rozhranie Cartoon, ktoré sa vyznačuje štýlovým grafickým Menu a pozadím, ktoré sa dokáže adaptovať v závislosti od používaných funkcií.

 

Moderný komunikátor

Samsung Corby ponúka úžasné komunikačné možnosti. Umožňuje aktualizovať si vlastné nastavenia, prezerať novinky priateľov a komunikovať online prostredníctvom sociálnych sietí Facebook, MySpace a Twitter vďaka jednoduchej notifikačnej funkcii Pop-up SNS (Social Networking Service). Telefón podporuje rôzne komunitné internetové stránky. V užívateľskom rozhraní má zakomponované odkazy na priamy prístup k  YouTube, Flickr, Picasa, Photobucket a k ďalším populárnym SNS stránkam. Prostredníctvom týchto funkcií dokáže aj nahrávať (upload) fotografie a video záznamy na kompatibilné web stránky.

 

Štýlové plne dotykové ovládanie

Samsung Corby využíva nové dotykové užívateľské rozhranie Touchwiz a systém hmatovej spätnej väzby, vďaka ktorému je ovládanie prostredníctvom dotykového displeja ešte jednoduchšie. Telefón využíva hmatovú spätnú väzba pri výbere položiek na displeji a pri využívaní widgetov. Zariadenie je možné prispôsobiť vlastným potrebám, pretože disponuje rozhraním s užitočnými aplikáciami a widgetmi. Tie sa môžu jednoduchým spôsobom presúvať. Prostredníctvom online obchodu pre widgety od spoločnosti Samsung získate prístup k rozsiahlej knižnici ďalších aplikácií. Telefón podporuje aj funkcie “Zoomovanie jedným prstom” a “Inteligentné odomykanie”, čo sú unikátne technológie od spoločnosti Samsung, ktoré sú zakomponované takmer vo všetkých špičkových telefónoch s plne dotykovými displejmi, ako napríklad Samsung Jet. “Zoomovanie jedným prstom” umožňuje zväčšovať a zmenšovať zobrazenie pomocou jedného prsta, funkcia “Inteligentné odomykanie” zamkne telefón a umožní používať Menu prostredníctvom písania znakov na displej.

 

Technické údaje telefónu Samsung Corby (S3650)

 

Sieť

EDGE/GPRS, Quad Band (850/900/1800/1900 MHz)

Displej

2,8” QVGA plne dotykový TFT-LCD, 262 tisíc farieb

Fotoaparát

2 megapixely, CMOS

Video

H.263, MPEG4, WMV

Audio

FM rádio s RDS

Poly 64, SP-Midi, i-melody, MP3, AAC, AAC+, WMA

Ďalšie funkcie

Módny obal (meniteľný kryt batérie)

Pop-Up SNS

Užívateľské rozhranie Cartoon

Zoomovanie jedným prstom, Slovník, Inteligentné odomykanie

Konektivita

USB 2.0, BT 2.1 / EDR

Pamäť

50 MB + pamäťová karta typu microSD (až do 8 GB)

Rozmery

103 x 56,5 x 12,0 mm

Hmotnosť

93 g

Batéria

960 mAh

 

 

 

 

Neprehliadnite: