IBM uvádza Lotus Foundations

Tlačový servis  /  03. 09. 2009, 00:00

Spoločnosť IBM uviedla riešenie IBM Lotus Foundations Start, ktoré obsahuje základný softvér určený pre firmy do 100 zamestnancov s minimálnymi alebo žiadnymi vlastnými zdrojmi na IT. Ide o jedinečné riešenie založené na Linuxovej platforme, pričom sa dá nainštalovať, nakonfigurovať a spustiť už v priebehu 30 minút. Lotus Foundations tak umožňuje plne sa zameriavať na riadenie firmy namiesto riadenia svojich IT systémov.

Systém Lotus Foundations poskytuje hlavné nástroje spolupráce IBM Lotus Notes a Domino ako napríklad e-mail a zdieľanie súborov. Takisto zabezpečuje potreby firmy vrátane servera pre súbory, tlačiarne, web ako aj emaily. Obsahuje kompletné licencie Lotus Notes, zálohovania a obnovy dát, integrovaného firewallu, antivírusového a antispamového softvéru, balíka kancelárskych nástrojov Lotus Symphony, nepretržitej podpory, prístupu na diaľku a funkcií automatizovaného zabezpečenia siete. IBM Lotus Foundations tiež zahŕňa VMware, ktorý umožňuje používateľom pracovať so svojimi Windows aplikáciami.

 

Lotus Foundations Start je schopný vlastného riadenia a ozdravenia, vďaka čomu nie sú nutné IT znalosti a tiež sa eliminujú čiastočne aj náklady na IT. Dokáže automaticky vyhľadať sieť, zabezpečiť dáta a konfigurovať aplikácie. Pri zistení IT problémov dochádza k ich analýze a oprave ešte pred tým, než prerastú do vážnych rozmerov. Na trh sa plánuje uviesť aj hardvérové vybavenie Foundations Appliance s predinštalovanou 30-dňovou skúšobnou verziou softvéru Lotus Foundations.

 

Lotus Foundations je významnou a dôležitou investíciou IBM v sektore malých a stredných podnikov. Toto riešenie poskytuje podnikom robustnú a spoľahlivú technológiu IBM, ktorá si vyslúžila dlhodobo vynikajúcu reputáciu vo veľkých podnikoch s viac než 200 000 inštaláciami. Hardvér a programové vybavenie Lotus Foundations sa distribuuje prostredníctvom lokálnych partnerov IBM.

 

S riešením Lotus Foundations vstupuje IBM na už rozvinutý trh, avšak poskytuje v porovnaní s ostatnými predajcami mnohé výhody – používatelia Lotus Foundations sa môžu vyhnúť poplatkom za licenciu operačného systému a nemusia dokupovať dodatočné produkty poskytujúce kancelársky softvér, zálohovanie, antivírusovú a antispamovú ochranu, ktoré predstavujú ďalšie náklady.

 

Lotus Foundations je ideálnou platformou pre aplikácie z rôznych prostredí s vynikajúcim pomerom cena / výkonnosť. Zákazníci tak nie sú naviazaní na kompatibilný systém od jedného dodávateľa, ale môžu si rozšíriť výkonnosť svojho IT systému na základe potrieb firmy bez nutnosti veľkých investícií.

 

Neprehliadnite: