Mini verzia Nokie N97 oficiálne potvrdená so základnou cenou 450 €

Martin Tomšík  /  02. 09. 2009, 22:56

Nokia N97 bola predstavená len nedávno a už je na svete jej nová, menšia verzia. Tá prináša o niečo menšie rozmery, hmotnosť, novú aplikáciu pre Facebook a prináša nový firmvér, ktorý okrem novej Nokie N97 Mini dostane aj staršia verzia. V článku nájdete aj dve videá, ktoré predstavujú samotný telefón.

Na aktuálne prebiehajúcej konferencii Nokia World 09 bola okrem iného predstavená aj zmenšená verzia Nokie N97. Dostala aj príslušný názov, ktorý označuje jej veľkosť, teda "Mini". Okrem zmeny vzhľadu dostala novú aplikáciu pre Facebook, ktorá umožňuje lepšie zdieľanie statusov, pridať môžete multimediálny obsah ako aj svoju polohu.

Integrovaná je služba Ovi Maps, teda klasická navigácia pre zariadenia z dielne fínskeho výrobcu. S hmotnosťou iba 138 gramov má rozmery 113 x 52.5 x 14.2 mm, prináša aj 3.6 palcový displej s rozlíšením 360 x 640. Displej je samozrejme dotykový, operačný systém Symbian sa nachádza vo verzii 9.4. Nechýba vysúvacia klávesnica, 434 MHz procesor, 128 MB RAMka a 8 GB vstavanej pamäte.

Úložný priestor je rozšíriteľný pomocou microSD kariet, vstavané je GPS, 5 Mpx fotoaparát, nechýba Bluetooth, WiFi, akcelerometer a FM rádio.

Nokia plánuje uviesť telefón na trh už v októbri, samozrejme pred najlepšou nákupnou sezónou. Cena je primeraná, avšak podobá sa až veľmi tej, ktorú zaplatíte za klasickú Nokiu N97. Výrobca stanovil cenu 450 €, potrebné je započítať miestne dane a náklady predajcov, respektíve distribútorov. Rátať môžeme s finálnou sumou 550 až 650 eur.

Pozrite si: Oficiálne video od Nokie, pod ním rýchla ukážka niektorých funkcií (Zdroj: dailymobile.se)

 

Neprehliadnite: