Samsung YP-R1

Marek Poleč  /  02. 09. 2009, 11:06

Spoločnosť Samsung uvádza na trh nový multimediálny prehrávač, ktorý možno ovládať prostredníctvom dotykovej obrazovky. Zvláštnosťou nového modelu YP-R1 je popri dotykovom displeji TouchWiz aj funkcia "Beat DJ" a široká podpora formátov.

YP-R1 je koncipovaný na prehrávanie mobilného obsahu vrátane formátu DivX. Veľa filmov, ktoré ste mali doteraz bez povšimnutia vo svojom PC, môže nájsť cestu do nového prehrávača - bez akejkoľvek nutnosti konvertovať. Video formáty sú tu zastúpené v hojnom počte: Xvid, DivX, H.264, MPEG-4, WMV, Real Media Video. Z podporovaných audio formátov spomeňme AAC, FLAC, OGG, MP3 a WMA.


Iba 8,9 mm tenký prehrávač s hmotnosťou 50 gramov disponuje 2,6 palcovým, dotykovým displejom, ktorý súčasne slúži na nastavovanie parametrov a ovládanie. Po prvý krát Samsung nasadzuje do svojho MP3-prehrávača technológiu Touchwiz známu z mobilných telefónov výrobcu. Ďalšou zvláštnosťou MP3-prehrávača YP-R1 je funkcia "Beat DJ", ktorá umožňuje užívateľovi pridať k reprodukovanej skladbe svoju vlastnú náladu.

Okrem toho sa na displeji v móde Beat-DJ zobrazuje virtuálna gramofónová platňa. Užívateľ R1-tky môže preto v štýle diskdžokeja reprodukovanú hudbu skratchovať. Celkovú funkcionalitu prehrávača rozširuje zabudovaný Bluetooth, TV-výstup a niekoľko predinštalovaných hier.

Nový model YP-R1 bude oficiálne predstavený na medzinárodnej výstave IFA, ktorá sa bude konať od 4-9. septembra v nemeckom Berlíne. Tam by sme sa mali dozvedieť aj všetky ostatné detaily, vrátane ceny a dostupnosti. Prehrávač bude k dispozícii s 8 a 16 GB veľkosťou pamäte, pričom sa ráta s cenou okolo 180 USD (130 €) za 8 GB verziu.

 

Zdroj: Samsung

YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=IBPgXCPmnsE

 

Neprehliadnite: