Microsoft odstránil z poľskej verzie reklamy čiernu tvár

Erik Gunda  /  27. 08. 2009, 10:44

Nad čím rozmýšľali reklamní géniova z Microsoftu, keď pre svoju poľskú stránku upravovali reklamnú fotografiu nevedno. Microsoft sa však za digitálnu náhradu tváre čierneho muža za tvár belocha ospravedlnil.

Microsoft. Tvorca najpoužívanejších operačných systémov a kancelárskych balíkov. Softvérový gigant, ktorý sa snaží presadiť a predávať vo všetkých krajinách sveta. Svoje reklamné kampane musí vytvárať a upravovať podľa špecifických požiadaviek tej ktorej krajiny či kontinentu. 

Zatiaľ čo v minulosti si Microsoft pripravoval svoje reklamné fotografie zväčša zvlášť pre každú geografickú oblasť reklamnej kampane, tentokrát sa jeho reklamní mágovia rozhodli pre drobné zjednodušenie si svojej práce. Vo fotografii, ktorá bola pôvodne umiestnená na anglickej verzii stránok Microsoftu urobili drobnú úpravu. Tvár afroameričana nahradili pre poľskú verziu stránok tvárou belocha.

Zaujímavé je, že „photoshoper“ si s úpravou fotografie hlavu priveľmi nelámal. Jednoducho nahradil čiernu tvár za bielu, pričom ruku nechal novému belochovi, ktorý sa teší z produktov Microsoftu, čiernu. 

Hovorca Microsoftu, Lou Gellos, poskytol médiám stručné „vysvetlenie“. V krátkosti sa ospravedlnil za vzniknutú situáciu a uviedol, že spoločnosť skúma detaily, ako ku zámene tvárí mohlo dôjsť. Prisľúbil, že obrázok Microsoft z internetu stiahne.

Zdroj informácie a obrázku: Dailytech.com

Neprehliadnite: