EISA 2009-2010: LG získala štyri ocenenia

Tlačový servis  /  23. 08. 2009, 00:00

Spoločnosť LG Electronics (LG), hlavný hráč na globálnych trhoch so spotrebnou elektronikou a mobilnými telefónmi, oznámila, že pri udeľovaní cien Európskej asociácie pre audiovizuálnu techniku (EISA) 2009 získala štyri ocenenia za kombináciu elegantného dizajnu a pokročilých vlastností a technológií. Spoločnosť LG dostala najvyššie vyznamenanie v štyroch kategóriách, a zvíťazila tak v kategóriách Najlepší európsky LCD televízor 2009-2010 s modelom SL8000, Najlepší európsky Blu-Ray prehrávač 2009-2010 s modelom BD390, Európsky systém domáceho kina 2009-2010 so systémom HB954PB a Európsky ekologický mobilný telefón 2009-2010 s modelom LG-KM900 (LG ARENA). Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční 4. septembra 2009 na veľtrhu spotrebnej elektroniky IFA v Berlíne.

Náš úspech v EISA potvrdzuje silnú pozíciu LG na európskom trhu, ktorý je náročný na inteligentné technológie a štýlový dizajn,“ prehlásil Simon Kang, generálny riaditeľ divízie domácej zábavy spoločnosti LG. „Víťazstvo v kategórii Európsky ekologický mobilný telefón 2009-2010 je pre nás veľmi hodnotné a zároveň nás motivuje k pokračovaniu vo výrobe a predaji ekologicky šetrných produktov,“ uviedol Vít Šubert, výkonný riaditeľ LG Electronics CZ.

 

EISA je najväčšia asociácia redaktorov časopisov zameraných na multimédiá v Európe a jej členmi je 50 špecializovaných časopisov z 19 európskych krajín. Každoročne v júni sa schádzajú šéfredaktori všetkých členských časopisov, aby rozhodli, ktoré z produktov hodnotených v ich časopisoch behom uplynulého roka si jednotlivé ocenenia EISA zasluhujú.

 

LCD televízor LG SL8000 sa pýši jedinečným vzhľadom; vyzerá ako celistvá plocha dymového skla, a je teda, čo sa dizajnu týka, tým najlepším zariadením. Vo svojom odporučení asociácia EISA uviedla, že televízor SL8000 „[poskytuje] skvelý zážitok zo sledovania obrazu vo Full HD za dostupnú cenu,“ a „presviedča divákov svojimi prirodzenými farbami, úžasným kontrastom a sýtymi tmavými odtieňmi“.

 

Blu-ray prehrávač LG BD390 prináša vďaka svojej výnimočnej konektivite internetové video a ďalšiu on-line zábavu priamo do vašej obývačky. Podľa odporúčaní asociácie EISA sa prehrávač BD390 nepýši iba „atraktívnou cenou“, ale jeho „jedinečný pôvab je založený na bezdrôtovom pripojení a kompletnej kompatibilite so všetkými štandardnými rozhraniami (USB, HDMI 1080p, S-Video, YUV), a poskytuje dokonca i 7.1 kanálové analógové výstupy.“

 

Rovnako systém LG HB954PB, ktorý získal ocenenie Innovations Award na veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES) 2009, je prvotriedny Blu-ray systém domáceho kina LG a poskytuje absolútnu čistotu zvuku a obrazu, rovnako ako prístup ku špeciálnemu obsahu z Blu-ray diskov a rýchle streamovanie videa z YouTube. Asociácia EISA u systému HB954PB ocenila „zaujímavý dizajn [a] vyvážený, detailný zvuk,“ rovnako ako „ľahkú a pohodlnú inštaláciu“, a to ešte pred tým, než oznámila, že jeho majitelia môžu „vyskúšať Blu-ray s HD obrazom a zvukom za účelom vysoko kvalitného zážitku z počúvania hudby a sledovania filmov“.

 

LG-KM900 či tiež ARENA je prvotriedny model mobilného telefónu LG, ktorý v sebe spája uhladený dizajn a inteligentný dotykový displej s trojrozmerným užívateľským rozhraním LG S-Class. Toho roku to nie je po prvýkrát, čo asociácia EISA ocenila inováciu spoločnosti LG. Spoločnosť si už v minulosti odviezla domov tri ceny, a to v rokoch 2006 a 2007. V prípade tohoročných cien EISA o mobilnom telefóne LG ARENA povedala nasledovné:

 

KM900 LG, inak známy ako ARENA, má nielen neobyčajný vzhľad, ale je tiež tým ‚najekologickejším‘ plne vybaveným mobilným telefónom na dnešnom trhu. Mobilný telefón ARENA je jedným z najlepších, ak ide o jeho materiál šetrný voči životnému prostrediu; podľa analýzy spoločnosti SIMS Recycling však udáva štandard tiež ohľadom aplikácie súčastí a materiálu. Krása a inteligencia sa v telefóne ARENA snúbia a vytvárajú rýdzo ‚ekologický‘ mobilný telefón.“

 

Produkty pre domácu zábavu a mobilné produkty LG sú v mnohých najväčších európskych predajniach všadeprítomné. Dodávky plochých panelových televízorov LG sa od apríla do júna 2009 zvýšili na 1,67 miliónov kusov z pôvodného množstva 1,09 milióna v rovnakom období v predchádzajúcom roku. V oblasti mobilných telefónov sa európsky predaj LG vyšplhal z 3,84 milióna zariadení v druhom štvrťroku roku 2008 na viac než 5 miliónov zariadení o rok neskôr. Schopnosť produktov LG odolávať poklesu hospodárskej aktivity je jasným svetlom na inak potemnenom európskom trhu.

Neprehliadnite: