Corsair predstavuje rýchly 128GB USB kľúč

Erik Gunda  /  17. 08. 2009, 16:10

Známy výrobca pamäťových modulov a USB kľúčov, Corsair, predstavuje 128 gigabajtový USB kľúč. S takouto kapacitou nie sú na trhu prvý, avšak firma tvrdí, že ich USB kľúč je najrýchlejší.

128GB USB kľúč od Corsairu dosahuje rýchlosť čítania až 32MB za sekundu a rýchlosť zápisu 28MB za sekundu. Obmedzujúcim faktorom tejto rýchlosti je podľa tlačovej správy spoločnosti USB 2.0 rozhranie a spomaľovať prenos dát môže aj operačný systém. 

Vysoká rýchlosť zápisu a čítania je kľúčovou požiadavkou pre USB kľúče takejto obrovskej kapacity. Ďalšou z pozitívnych vlastností nového Corsair Flash Voyager GT USB kľúča je povrchová úprava. Jeho telo pokrýva guma, ktorá má slúžiť ako ochrana pred vlhkosťou a nárazmi.

 



Corsair poskytuje na svoj nový produkt až 10 ročnú záruku. Avšak svoju daň za vysokú kapacitu, vysokú rýchlosť a dlhú záruku si vybrala cena. Tá sa má pohybovať na úrovni približne 400 amerických dolárov. Za takú cenu sa dá kúpiť omnoho rýchlejší SSD disk avšak na úkor mobility, keďže USB kľúče sú v priemere o 75% menšie ako SSD disky. 

Zdroj: Corsair.com

 

 

Neprehliadnite: