Európsky Dr. Oetker integruje

Tlačový servis  /  17. 08. 2009, 00:00

Spoločnosť SAP AG (NYSE: SAP) oznamuje úspešnú integráciu systémov skupiny Dr. Oetker v Európe. Zjednotenie systémov do jednej platformy si vyžiadal nárast počtu zákazníkov z rôznych krajín Európy. Spoločnosť postupne nabieha na nový systém v dvadsiatke európskych štátov.

Posun smerom k centralizovanej platforme od SAP začal už v roku 2003 v Maďarsku. Neskôr Dr. Oetker štandardizoval svoje systémy aj v ďalších pätnástich krajinách, medzi nimi aj na Slovensku. Spoločnosť plánuje do roku 2010 ešte integrovať systémy vo Francúzsku, Rakúsku a Švajčiarsku. Spoločná platforma umožňuje zjednotiť reportovací systém a porovnávať tak výsledky a analýzy v jednotlivých krajinách. Veľkou výhodou je bezbariérová spolupráca s maloobchodnými sieťami v Európe.

 

Integráciu pre Dr. Oetker realizuje nemecká konzultačná spoločnosť SNP AG. Okrem účtovných a logistických modulov má dnes Dr. Oetker možnosť využívať aj technológie Business Intelligence, systémy SAP Supplier Relationship Management a SAP Advanced Planning & Optimization. Prostredie SAP dopĺňajú softvérové produkty tretích strán. Sú to najmä riešenia pre elektronickú archiváciu a výmenu dát medzi zákazníkmi, partnermi a dodávateľmi skupiny Dr. Oetker.

 

Spoločnosť Dr. Oetker je s doterajším vývojom spokojná. „Integrácia postupuje presne podľa plánu,” hovorí Franz Guggenberger, manažér projektu v Dr. Oetker. Po úspešnom európskom projekte, ktorý dostal systémy Dr. Oetker pod „jednu strechu”, spoločnosť zvažuje podobné projekty aj na ostatných kontinentoch.

Neprehliadnite: