TV Markíza sa rozhodla pre P2 HD technológiu od Panasonic

Tlačový servis  /  03. 08. 2009, 00:00

Divízia PBITS (Proffesional Broadcast and IT System) Panasonic Česká a Slovenská republika získala dôležitý kontrakt na dodávku profesionálnej videotechniky pre televíziu Markíza.

Jej súčasťou sú ručné profesionálne P2 HD kamery AG-HPX171E a pamäťové P2 karty AJ-P2E032XG z najnovšieho radu E-series. Televízia Markíza, člen skupiny Central European Media Enterprises (CME) 1 a líder na slovenskom televíznom trhu, tak urobila strategický krok smerom k prechodu na P2 technológiu, ktorá v sebe spája výhody vysokokvalitného obrazu, mimoriadnej spoľahlivosti, maximálnej flexibility a rýchleho priebehu procesov spracovania záznamov. Nová technika je primárne určená pre tím zahraničných spravodajcov a internetovú divíziu televízie Markíza, prvou zaťažkávajúcou skúškou však úspešne prešla už počas nedávneho nakrúcania castingov prvej Česko Slovenskej SuperStar, ktorá sa v oboch krajinách začne vysielať v septembri.

Markíza sa rozhodla pre generačnú obnovu kamier tejto typovej rady predovšetkým na základe rastúcich nárokov na flexibilitu a rýchlejší worklflow, kvalitu videa, jednoduchosť manipulácie so záznamom a taktiež aj vzhľadom na potrebu univerzálneho formátu, ktorý má byť kompatibilný s momentálne využívaným SD ako aj v budúcnosti plánovaným HD formátom. „Prechod na P2 technológiu predstavuje z dlhodobého hľadiska  strategický krok smerom k novému formátu a prvé praktické skúsenosti ukazujú, že to bola správna voľba, ktorá reflektuje naše súčasné požiadavky a zároveň spĺňa podmienky potrebné pri prechode na vysielanie v HD kvalite. Keďže úzko spolupracujeme aj s ostatnými TV stanicami skupiny CME je možné, že naše referencie budú pozitívnym signálom aj pre ďalších členov skupiny,“ povedal na margo kontraktu Vladimír Špaček, riaditeľ technického oddelenia TV Markíza.

 

V súboji s konkurenčnými ponukami rozhodla v prospech P2 HD technológie Panasonic okrem iného aj širšia optika vybranej kamery vhodná napríklad na natáčanie v malých miestnostiach, jeho ergonomické vlastnosti a nízka hmotnosť2, integrovaný SDi výstup ako aj kvalita vypracovania a záručné podmienky3. V kombinácii s P2 pamäťovými kartami garantuje AG-HPX171E vysokú bezpečnosť pri manipulácii so záznamom, dlhšiu životnosť, a tým aj značné zníženie nákladov.

 

.„Strategické rozhodnutie televízie Markíza pre formát P2 je pre spoločnosť Panasonic významným ocenením, ale zároveň aj veľkým záväzkom. Veríme, že spokojnosť s technológiou, kvalitou a spoľahlivosťou formátu P2 môže byt v budúcnosti rozhodujúcim faktorom pre adaptovanie P2 aj inými TV stanicami skupiny CME," dodáva Branislav Šimkanin, Country Manager Panasonic PBITS pre Českú a Slovenskú republiku.

1CME prevádzkuje televízne stanice v siedmich krajinách strednej a východnej Európy s celkovým dosahom zhruba 97 mil. divákov. V Českej republike jej patrí TV NOVA, NOVA CINEMA a  SPORT, v Rumunsku PRO TV, ACASA, PRO CINEMA A PRO TV INTERNATIONAL, v Slovinsku POP TV, KANAL A a TV PIKA, v Chorvátsku NOVA TV A, na Ukrajine STUDIO 1+1, STUDIO 1+1 INTERNATIONAL, seriálová televízia KINO, kyjevská stanica CITY a v Bulharsku TV2 a športový kanál RING TV.

 

2 Vďaka použitému P2 polovodičovému záznamovému systému sa hmotnosť kamery znížila o celých 25%, čím je AG-HPX171E najľahším kompaktným kamkordérom vo svojej triede, ideálnym pre dlhodobé natáčanie.

3 V rámci podpory profesionálnych produktov poskytuje Panasonic na kameru AG-HPX171E päťročnú bezplatnú záruku a zabezpečuje prednostné opravy do piatich dní.

Neprehliadnite: