Ericsson v rekordnom čase dokončil najväčší upgrade živej siete vo svete

Tlačový servis  /  28. 07. 2009, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) dokončil najväčší upgrade na svete v živej mobilnej sieti a uskutočnil ho rekordným tempom. Aby sa zlepšila kvalita služieb pre vyše 13 miliónov účastníkov Vodafone Essar v štyroch kľúčových zónach v Indii, vrátane troch veľkých metropolí, Ericsson vymenil viac ako 10 500 rádiových základňových staníc GSM operátorov, čím sa dosiahla špičková rýchlosť výmeny jednej stanice za minútu.

Projekt modernizácie siete sa začal vo februári 2008 a bol ukončený v prvom štvrťroku 2009, dva mesiace pred plánovaným dátumom ukončenia. V tomto období dodal Ericsson viac ako 16 000 skriniek základňových staníc a viac ako 250 riadiacich jednotiek staníc, pričom celý projekt bol dokončený len za 13 mesiacov. Ericsson zároveň rozšíril okruhovo prepájanú sieť /circuit core/ s vrstvenou architektúrou, vrátane mobilnej chrbticovej paketovej siete (MPBN) a mikrovlnných prenosových zariadení.

 

Vodafone Essar takto získal lepšie technické parametre siete, najmodernejšie zariadenia a funkcionalitu.

 

Počas trvania projektu spoločnosť Vodafone zabezpečovala neprerušované sieťové služby v mestách Dillí, Bombaj a Kalkata, ako aj v regióne Pandžáb.

 

Naresh Gupta, technický riaditeľ spoločnosti Vodafone Essar dodal: "Výmena živej komerčnej siete s takmer nulovým zhoršením služieb je veľmi náročná úloha. Veľmi ma teší, že spoločnosť Ericsson sa dokázala pustiť do tak náročného projektu a dokončiť ho v rekordnom čase."

 

Gowton Achaibar, prezident Ericsson India a Srí Lanka, dodáva: “Tento rekordný projekt modernizácie siete je demonštráciou "end-to-end" schopností a know-how pokiaľ ide o realizáciu veľkých a komplexných projektov. Projekt umožnil náš vysoko kompetentný a obetavý tím."

 

Neprehliadnite: