Windows 7 a Windows Server 2008 R2 smerujú do výroby

Tlačový servis  /  23. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť Microsoft v stredu v noci oznámila ukončenie vývoja operačného systému Windows 7 a serverového operačného systému Windows Server 2008 R2 a uvoľnila oba produkty do výroby. Výrobcovia počítačov, počítačových komponentov a softvéru zároveň odštartovali finálne prípravy svojich produktov na príchod novej generácie Windows pre osobné počítače i podnikové servery.

Počúvame našich zákazníkov, preto sme pri návrhu Windows 7 sme vychádzali z  prieskumov o tom, ako používajú svoj počítač. Na ich základe sme pripravili testovacie verzie systému, ktoré si mohol otestovať ktokoľvek, kto mal o vyskúšanie nového operačného systému záujem. Stretávali sme sa s prevažne pozitívnymi reakciami, a veľa hodnotných pripomienok a podnetov, sme zapracovali do finálnej verzie. Preto si myslím, že Windows 7 môžeme označiť pojmom „systém navrhuntý používateľmi“, hovorí Peter Jirsák, produktový manažér divízie Windows Client v spoločnosti Microsoft Slovensko. „Rovnako ako naši obchodní partneri, aj my sa tešíme na koniec októbra, kedy sa oba nové produkty začnú oficiálne predávať.“ Na vývoji Windows 7 i Windows Server 2008 R2 sa podieľali desiatky miliónov používateľov, zákazníkov a partnerov spoločnosti Microsoft. Finálna verzia tak zodpovedá potrebám všetkých typov používateľov od fanúšikov internetu a multimédií až po veľké nadnárodné spoločnosti. Na trh oba produkty oficiálne dorazia 22.októbra 2009, slovenská verzia bude v predaji od 31. októbra. Zákazníci, ktorí využívajú multilicenčné zmluvy budú môcť s finálnou verziou produktov pracovať už v priebehu septembra.
 

Windows 7 podľa používateľov

Operačný systém Windows 7 domácim používateľom prináša väčší dôraz na jednoduchosť, užívateľské pohodlie, spoľahlivosť a multimédiá. Novinkou je napríklad začlenenie funkcie zálohovania k bezpečnostným funkciám, ktorej využívanie Windows pravidelne kontroluje a aktívne ju používateľom ponúka. Windows 7 prináša aj prepracované užívateľské rozhranie, ktoré zodpovedá rozšíreniu širokoúhlych displejov a aktivite domácich používateľov. „Windows 7 sa osvedčil a funguje na všetkých počítačoch od populárnych najmenších netbookov až po výkonné herné konzoly,“ dodáva Peter Jirsák. „Výrazné zlepšenie zaznamenali používatelia, ktorí systém testovali, najmä pri štarte a vypínaní systému, alebo pri prebúdzaní systému z režimu spánku.“

Windows Server 2008 R2 pre efektívnejšie firmy

Windows 7 v spolupráci s Windows Server 2008 R2 odpovedajú aj na požiadavky firemných používateľov, ktorí kladú dôraz na jednoduchú správu a možnosti úspor. Na správcu firemných sietí tak čaká celý rad novo automatizovaných činností, široké možnosti energetických úspor a celkovo jednoduchšia správa celej počítačovej siete. Pre podnikové využitie slúžia tiež funkcie DirectAccess pre pripojenie k firemnej sieti z mobilných zariadení alebo BranchCache pre pohodlnejšie a bezpečnejšie využívanie podnikových aplikácií na vzdialených pracoviskách a pobočkách firmy.

Windows na počítačoch používateľov aj na serveroch vzájomne spolupracujú tak, aby čo najviac zjednodušili prácu správcov sietí a umožnili firmám sústrediť sa na ich podnikanie,“ vysvetľuje Ján Paulech, manažér serverovej divízie spoločnosti Microsoft. „Windows 7 a Windows Server 2008 R2 prinášajú malým i veľkým firmám merateľné úspory a zvýšenie produktivity práce.“

Viac informácií o systémoch Windows 7 a Windows Server 2008 R2 nájdete na stránkach www.Windows7.com a http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/default.aspx.

Neprehliadnite: