HP predstavuje nové riešenia s podporou SAP Nové produkty a služby výrazne posilnia aktivity HP v oblasti SAP

Tlačový servis  /  22. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť HP uviedla nové produkty a služby v oblasti SAP, ktoré umožnia firmám zlepšenie stratégie, zrýchlenie transakcií i okamžitý a presný prístup k informáciám, čím dôjde ku zníženiu celkových nákladov spoločností a zvýšeniu ich konkurencieschopnosti v súčasnom náročnom trhovom prostredí.

Automatický monitoring databázových systémov HP Serviceguard Extension

HP Serviceguard Extension je prvé riešenie vysokej dostupnosti osvedčené v produkčnom nasadení, ktoré pomôže zaistiť kontinuitu prevádzky dodávateľských reťazcov pre zákazníkov používajúcich aplikáciu SAP® Supply Chain Management s technológiou SAP liveCache.

HP Serviceguard Extension integruje aplikácie SAP do clusteru a automaticky monitoruje databázový systém. Pomáha tak zaistiť, aby v prípade poruchy boli prijaté patričné opatrenia. Riešenie integruje novú funkciu HP Hot Standby databázy v pamäti SAP liveCache, ktorá poskytuje firmám neprerušený chod databázy pre plné zaistenie vysokej dostupnosti.

Funkcie HP Hot Standby prepája užívateľov podľa potreby medzi primárnym a záložným systémom, aby bola zachovaná nepretržitá prevádzkyschopnosť. V prípade poruchy serveru, úložiska dát alebo softvéru je databáza SAP liveCache plne prevádzkyschopná za necelé dve minúty(1) a zaručuje dostupnosť kritických aplikácií.

Zákazníci potrebujú riešenia, ktoré zaručujú kontinuitu podnikových prevádzok, aby nedochádzalo ku stratám príjmu a produktivity,“ povedal Brian Cox, riaditeľ pre Software Planning and Marketing v divízii HP Business Critical Systems. „HP Serviceguard Extension pre aplikácie SAP spája doporučené postupy spoločností HP a SAP a ponúka zákazníkom na štandardoch založené riešenie, ktoré výrazne zlepší správu ich dodávateľského reťazca.“

Riešenia HP Serviceguard Extension pre SAP je k dispozícii aj pre servery HP Integrity so systémom HP-UX 11i a úložiskom HP StorageWorks XP Array. HP Serviceguard Extension podporuje SAP liveCache verziu 7.5 a novšie a funguje s nástrojmi SAP vrátane databázy SAP MaxDB a nástroja pre správu SAP liveCache.

Zrýchlenie obchodných transakcií s HP XML Accelerator

HP XML Accelerator je prvé serverové riešenie svojho druhu, ktoré podstatne urýchľuje obchodné transakcie prebiehajúce v rámci technológie SAP NetWeaver® Process Integration (SAP NetWeaver PI).

Urýchlením mapovania XML správ veľkosti 0,5–15 MB vytvára nový HP XML Accelerator vysoko výkonný podnikový proces. Môže byť kľúčovým faktorom úspechu pre obchodné reťazce, výrobcov a ďalšie podniky v odvetviach s veľkým množstvom transakcií. Výrazne urýchľuje spustenie mapovacích programov v prostredí SAP NetWeaver PI a následne prispieva k rýchlejšiemu generovaniu obchodnej hodnoty.

Zákazníci technológií SAP pre iniciáciu nových podnikových procesov alebo aplikácií vyžadujú urýchlené nasadenie technológie SAP NetWeaver PI,“ povedal Ralf Lindenlaub, senior riaditeľ SAP NetWeaver Platform Services v divízii Center of Excellence. „Pri úzkej spolupráci s HP sme zistili, že HP XML Accelerator pre SAP NetWeaver PI prispieva k výrazne lepšej komunikácii v rámci podnikových procesov.“

Základom riešení HP XML Accelerator je server HP ProLiant DL580 so systémom SuSE Linux a integrovanou XML akceleračnou technológiou LSI™ Networking Tarari® Content Processor. Toto riešenie ďalej obsahuje riadiaci softvér a nástroje pre konfiguráciu XML prostredia, ktoré urýchľujú výmenu informácií medzi aplikáciami SAP a ďalšími aplikáciami. Zabudovaný nástroj HP pre mapovanie spúšťacieho prostredia a HP XML prevádzač automatizujú proces komunikácie jazykom XML. HP XML Accelerator by mal byť celosvetovo k dispozícii v priebehu júla.

Riešenie HP pre nový softvér SAP® BusinessObjects™ Explorer

HP pripravuje do svojej ponuky produktov prispôsobený, vopred nakonfigurovaný technologický balíček pre nový softvér SAP® BusinessObjects™ Explorer. Tento produkt pomôže rýchlejšiemu a lepšiemu strategickému rozhodovaniu, pretože poskytuje firmám okamžitý a intuitívny prístup k podnikovým informáciám.

Kombináciou serverov HP ProLiant, HP BladeSystem a HP StorageWorks sa softvérom SAP pomáha zákazníkom prepojiť informácie uložené v prostrediach založených na softvére SAP NetWeaver® Business Warehouse. Organizácie môžu ľahko usporiadať dátovú silu a zaistiť voľný tok získaných znalostí v podniku, aby ich mohli pre dosahovanie lepších výsledkov využívať všetci zamestnanci vrátane tých, ktorí nie sú odborne školenými obchodnými analytikmi.

Nasadenie produktu SAP BusinessObjects Explorer na nových serveroch HP ProLiant G6 založených na platforme HP BladeSystem zaistí zákazníkom návratnosť investícii do serverového hardvéru vďaka úspore nákladov na energiu v počte niekoľkých mesiacov. Servery HP ProLiant G6 ponúkajú vyšší výkon procesorov Intel®, optimalizovanú energetickú účinnosť vďaka technológiám HP Thermal Logic a zjednodušenému monitorovaniu, prideľovaniu a obnovenie pomocou technológie HP Insight Control.

Riešenie HP pre SAP BusinessObjects Explorer je už k dispozícii na celom svete.

Špičkové riešenie pre softvér SAP NetWeaver® Business Warehouse Accelerator

Riešenie pripojené k systému so SAP NetWeaver BI 7.0 pomôže firmám znížiť náklady vďaka rýchlemu prístupu k dôležitým informáciám o stave skladov a o ziskovosti. Je určené pre zákazníkov s dátovými skladmi väčšími než 10 terabajtov (TB) a ponúka:

  • Rýchlejšie spracovanie – škálovateľné blade servery HP ProLiant BL460c v skrini HP BladeSystem c7000 zabezpečujú rýchlejšie paralelné spracovanie dát aplikácie SAP NetWeaver BI.

  • Väčšiu úložnú kapacitu – technológie HP StorageWorks 4400 Scalable NAS File Services ponúka firmám možnosť rozšíriť úložnú kapacitu zo 4 TB až na 38 TB.

  • Jednoduchú kompatibilitu s akoukoľvek budúcou technológiou, na ktorej beží súčasť SAP NetWeaver BI 7.0. Jadrové komponenty ako HP Virtual Connect pre rýchle sieťové pripojenie, softvér SAP NetWeaver BI Accelerator a operačný systém SUSE Linux (SLES 10) vytvárajú riešenie, ktoré sa dajú ľahko prevádzať s akýmkoľvek existujúcim prostredím SAP NetWeaver BI 7.0.

  • Rýchlu a ľahkú implementáciu – vopred vyskúšané implementované riešenia sú overené spoločnosťou SAP a individuálne prispôsobené jedinečným požiadavkám každej firmy. Všetky riešenia sú predkonfigurované službou HP Factory Express pre ľahkú a rýchlu integráciu do akéhokoľvek prostredia, takže nevyžadujú žiadne zmeny budúcej technologickej infraštruktúry a databázy BI.

  • Možnosti monitorovania a správy – HP ponúka rôzne nástroje pre testovanie, monitorovanie, správu a podporu, napríklad HP LoadRunner pre záťažové testy, či HP GlancePlus Pack a HP Remote Support Pack pre proaktívnu a reaktívnu podporu.

Riešenia založené na SAP NetWeaver BI Accelerator pre firmy všetkých veľkostí

Pre použitie so systémom založeným na technológii SAP NetWeaver BI 7.0 ponúka HP tri riešenia odpovedajúce jedinečným potrebám veľkých, stredných i malých firiem. Tieto predkonfigurované riešenia sa dajú ľahko integrovať do budúcich systémov postavených na softvére SAP NetWeaver BI pre rýchlejšiu a spoľahlivejšiu odozvu pri vybavovaní požiadaviek proti veľkým objemom dát a nerutinných pohľadávok.

Zákazníkom, ktorí chcú vyskúšať systém HP založený na softvére SAP NetWeaver BI Accelerator, ponúka HP možnosť koncepčnej implementácie. Na základe analýzy kľúčových údajov, napr. veľkosti databázy SAP NetWeaver BI, počtu a zložitosti kociek InfoCube, ktoré majú byť akcelerované, a plánovaného zlepšenia výkonu, je systém postavený na zákazku tak, aby zaistil ľahkú a rýchlu integráciu do technologického prostredia firmy.

Služby podpory

Služby proaktívnej a reaktívnej podpory HP zahŕňajú riešenie HP pre použitie so softvérom SAP NetWeaver BI Accelerator a s jadrovým komponentom SAP NetWeaver BI. Služby HP Proactive 24 pre aplikácie SAP a HP Critical Service pre kritické produkčné systémy SAP sú vytvorené na mieru konkrétnym prostredím postaveným na softvére SAP NetWeaver BI Accelerator. Spoločnosť HP rovnako spravuje rozhranie medzi riešeniami SAP a HP pre rýchle riešenie problémov. Riešenie HP pre použitie s technológiou SAP NetWeaver BI ponúkajú celosvetovú dostupnosť.

Neprehliadnite: