HP štandardizuje analytické služby pre dátové centrá v Európe, na Blízkom východe a v Afrike

Tlačový servis  /  20. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť HP oznámila dostupnosť štandardizovaných analytických služieb HP Critical Facilities Services v Európe, na Blízkom východe a v Afrike (región EMEA).

Náročné výzvy v súčasnom zložitom ekonomickom prostredí vedú zákazníkov k odkladaniu veľkých projektov s vysokými rozpočtami. Prerušenie prevádzky dátových centier, obmedzenie kapacity a zvýšené prevádzkové náklady majú priamy dopad na tržby a na schopnosť zákazníkov podporiť rast biznisu.

Pre zvládnutie týchto výziev teraz služby HP Critical Facilities Services ponúkajú nové štandardizované možnosti analýz, ktoré umožňujú firmám zvýšiť efektivitu a znížiť náklady bez nutnosti čakať na schválenie veľkých rozpočtov. Tieto služby zahŕňajú:

  • HP Energy Efficiency Analysis – pomáha zákazníkom zlepšiť energetickú účinnosť ich dátového centra. Táto komplexná štúdia porovnáva dátové centrum zákazníka s najlepšími postupmi pre využitie energie a účinnosť infraštruktúry. Popisuje scenáre a finančné prínosy spolu s detailnými plánmi na zvýšenie energetickej účinnosti, zaistenie návratnosti investícií a spoľahlivosť zariadení.

  • HP Basic Capacity Survey – poskytuje informácie o kapacite a dostupnosti, ktoré pomáhajú zákazníkom efektívnejšie priorizovať a alokovať prostriedky infraštruktúry.

  • HP Infrastructure Condition and Capacity Analysis – umožňuje zákazníkom zvýšiť spoľahlivosť ich infraštruktúry na základe podrobného posúdenia jednotlivých kritických technológií. Posudzuje tiež napájaciu a chladiacu kapacitu dátového centra v porovnaní so súčasnou záťažou napájania a chladenia, a poskytuje tak zákazníkom odporučenie pre plánovanie kapacity alebo budúce rozšírenie.

  • HP Thermal Comprehensive Assessment – umožňuje zákazníkom optimalizovať chladenie dátového centra pre úsporu nákladov na prevádzku, zvýšenie kapacity a zlepšenie spoľahlivosti. Comprehensive Assessment na základe modelovania prúdenia privádzaného a odvádzaného vzduchu metódou Computational Fluid Dynamics (CFD) ponúka odporučenie, ako zlepšiť efektivitu chladenia.

Tieto analýzy pre optimalizáciu nákladov odhaľujú spôsoby, ako okamžite zvýšiť kapacitu, znížiť prevádzkové náklady a maximalizovať dostupnosť.

Obmedzené rozpočty a nižšie prevádzkové náklady stavajú mnohých zákazníkov pred nové výzvy,“ povedal Ed Ansett, riaditeľ služieb kritických zariadení HP Technology Services pre oblasť EMEA. „Nová sada štandardizovaných analýz ponúka komplexnú kostru a plán, ako zvýšiť účinnosť a generovať zvýšenú ekonomickú návratnosť.“

Služby HP Standardized Assessment Services sú v regióne EMEA k dispozícii ako vopred pripravené produkty s pevne stanovenou cenou. Ďalšie informácie o službách HP Critical Facility Services sú k dispozícii na webe www.hp.com/go/eypmcf.

Služby HP Critical Facility Services

HP Critical Facilities Services dopĺňajú rozsiahlu ponuku služieb pre dátové centrá a energeticky účinných riešení HP. Nové služby poradenstva, návrhu a podpory prevádzky ďalej pomáhajú zákazníkom transformovať dátové centrá z fyzického majetku s rastovými obmedzeniami na strategický majetok pre inovácie.

HP Critical Facilities Services zaručujú kontinuitu energeticky efektívnej prevádzky. Pomáhajú zákazníkom znížiť náklady na prevádzku technológií a rýchlejšie sa prispôsobovať meniacim sa podnikateľským potrebám. Tieto služby sa dajú využívať na plánovanie komplexných riešení dátových centier, transformáciu budúcich zariadení alebo návrhu zariadení na zákazku.

Odborníci HP sa v spolupráci so zákazníkmi snažia pochopiť požiadavky na zladenie návrhu technológií a zariadenia s podnikovou stratégiou. Výsledkom sú špičkové služby sústredené na optimalizáciu celej infraštruktúry od osobných počítačov až po dátové centrum pre dosiahnutie lepších podnikateľských výsledkov.

Neprehliadnite: