Pevný širokopásmový prístup pre všetkých troch operátorov v Číne od Ericssonu

Tlačový servis  /  10. 07. 2009, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) uzavrel zmluvy s tromi telekomunikačnými operátormi v Číne na poskytovanie pevného širokopásmového prístupu. Milióny ľudí v prvých deviatich čínskych provinciách budú môcť využívať televízne služby v rozlíšení high-definition, ako aj vysokorýchlostný širokopásmový prístup a kvalitné hlasové služby.

China Mobile, China Unicom a China Telecom modernizujú svoje siete prostredníctvom najnovšej dostupnej technológie na poskytovanie zdokonalených služieb účastníkom v provinciách Anhui, Guangdong, Hebei, Heilongjiang, Hubei, Liaoning, Šandong, Šanghai a Sichuan, aby mohli využívať vysokokvalitné hlasové služby, vysokorýchlostný širokopásmový prístup a high-definition IPTV.

 

V rámci týchto projektov uvedie Ericsson na trh siete FTTH u všetkých troch operátorov, využívajúce najmodernejšiu technológiu optického širokopásmového prístupu (GPON, alebo Gigabitová pasívna optická sieť) a jej riešenie na báze patentovanej technológie fúkaného vlákna (air-blown fiber). Ericsson bude taktiež poskytovať širokú škálu profesionálnych služieb, vrátane rozvoja kompetencií, návrhu a optimalizácie siete, podpory a poradenských služieb.

 

Matt H Olsson, prezident spoločnosti Ericsson pre "Veľkú Čínu", k tomu hovorí: "Je vzrušujúce vidieť všetkých troch čínskych telekomunikačných operátorov, ako v rámci celej krajiny nasadzujú optické siete pre poskytovanie vysokokvalitných dátovo náročných služieb. Toto počiatočné uvedenie na trh v Číne, ako aj ich zavádzanie po celom svete, opäť preukázali, že úsporné riešenia s optickými káblami sa stávajú modernou technológiou pre pevné siete."

 

Spoločnosť Ericsson je lídrom medzi dodávateľmi systémov GPON vo svete. Už mnoho rokov patrí Ericsson k jedným z popredných prispievateľov pre početné organizácie pre štandardizáciu, vrátane Full Service Access Network (FSAN) a Broadband Forum. Podrobný popis a priemyselný štandard stimulovaný organizáciou FSAN zabezpečujú úplnú interoperabilitu terminálu optickej linky/optickej siete v rámci riešenia GPON od Ericssonu.

Neprehliadnite: