Windows 7 bude zrejme hotový už 13. júla 2009

Martin Tomšík  /  04. 07. 2009, 00:00

Podľa neoficiálnych informácií má byť Windows 7 hotový už 13. júla. Pôjde o verziu RTM (Release To Manufacturing), teda dokončená zostava určená pre predaj zákazníkom.

Nový operačný systém z dielne Microsoftu sa má na pultoch predajní objaviť už 22. októbra 2009, teda pred začiatkom hlavnej nakupovacej sezóny. Zatiaľ bola vydaná len beta verzia a RC (release candidat) zostava, obe verzie však skôr ako boli oficiálne vydané unikli na známe torrentové stránky.

Keďže samotná výroba a distribúcia je pomerne dlhý a zložitý proces, Microsoft musí vývoj ukončiť už v predstihu. Podľa nemenovaného zdroja servera Neowin.net, ktorý je vraj blízky spoločnosti Microsoft, bude RTM verzia hotová už 13. júla. Dovtedy budú vývojári pracovať na posledných chybách, ktoré sa objavili počas verejného testovania.

Vývoj operačného systému však 13. júla kompletne ukončený nebude. Po tomto termíne budú novinky a opravy dostupné formou automatických akualizácií, chystať sa zrejme bude aj opravný Service Pack (SP). 

Server Neowin.net ďalej dodáva, že dátum 13. júla sa zhoduje aj s konferenciou v New Orleans.

Podobne ako to bolo aj v prípade vydania beta či RC verzie, teraz sa taktiež môže stať, že finálna verzia Microsoftu unikne a skôr ako sa objaví v obchodoch, nájdeme ju na torrentových stránkach. 

Zdroj: Neowin.net

Neprehliadnite: