Panasonic predstavuje 85palcový Full HD plazmový panel

Tlačový servis  /  02. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť Panasonic, vedúci hráč vo vývoji technológie Full HD plazmových panelov, uviedla na trh 85palcové Full HD plazmové panely určené pre profesionálne využitie. Nový panel bol predstavený v júni na veľtrhu Info Comm 2009 na Floride. Predaj obrích plazmových panelov začne v Japonsku a USA už na jeseň.

Panasonic dlhodobo vedie globálny trh s rozmernými kvalitnými panelmi a už v roku 2006 predstavil najväčší1 103palcový plazmový panel na svete. Obrie panely Panasonic získali využitie v širokom spektre komerčných a zákazníckych aplikácií, ako sú napríklad verejné nápisy, vzdelávacie tabule alebo zobrazovacie zariadenia pre domáce kiná. S krokom k digitalizácii v televíznom vysielaní a filmovom aj televíznom priemysle sa zbližujú komunikačné technológie a rastie dopyt po rozmerných paneloch určených pre domáce použitie. Panasonic teraz predstavuje 85palcový Full HD plazmový panel s najnovšou technológiou.

 

Nový 85palcový panel má veľkosť obrazovky zhodnú so štyrmi spojenými 42palcovými panelmi. Prináša energeticky úspornú revolučnú technológiu Panasonic NeoPDP s dvojnásobným jasovým výkonom obrazovky2. S rozlíšením pohyblivého obrazu 1 080 riadkov3 a kontrastným pomerom 40 000:14 (max. 2 000 000:15) – najvyššie hodnoty na svete6 – panel divákovi ponúka ostrý, kvalitný obraz s reálnymi farbami a skutočne hlbokú čiernu. Zobrazovacia plocha má rozmery takmer 1,9 metra krát 1,1 metra, takže dokáže bez problémov zobraziť človeka v životnej veľkosti. Panel má pritom hĺbku len 99 milimetrov.

 

Rozmerný a úzky plazmový panel je vybavený celým radom aplikácií pre profesionálne použitie. S terminálom LAN (PJLink)7 panel podporuje LAN kontrolu, čo umožňuje spojenie s iným PJLink kompatibilným zobrazovacím systémom a rovnako aj vzdialenú správu panelu a kontrolu jeho vstupných signálov. Panel je tiež vybavený Panasonic Function Slots (funkčnými slotmi), čo umožňuje užívateľom pripojenie až troch odlišných terminálových kariet8, ako napríklad DVI a Dual Link HD-SDI.

 

Nový 85palcový Full HD panel je prvým z predstaviteľov veľkorozmernej série panelov Panasonic. V porovnaní so 103palcovým panelom je v profile o 30 milimetrov užší, o 30 % ľahší na štvorcový palec a o 40 % ľahší v celkovej váhe (približne 130 kg). Znížením hmotnosti bola dosiahnutá vyššia mobilita panelu a jednoduchšie možnosti inštalácie. Zvýšenie jasového výkonu umožňuje zmenšenie a vysokú integráciu použitých dielov, čo sa prejavilo nízkou hĺbkou a hmotnosťou panelu.

 

Panasonic vyvíja panely v takej kvalite, ktorá zodpovedá všestranným potrebám zákazníkov, a dokáže vyhovieť taktiež komerčným požiadavkám (prezentácie pre prednáškové sály, video konferencie a digitálne nápisy).

 

Panasonic naďalej pokračuje v ekologickej vízii zelenších produktov a stal sa prvou spoločnosťou, ktorá kompletne odstránila olovo z plazmových panelov. Plazmové TV Panasonic majú životnosť až 100 000 hodín.

 

 

Špecifikácie*

Veľkosť plazmového panelu (Uhlopriečka)

85palcov (2 167 mm)

Pomer výška/šírka

16:9

Efektívna oblasť zobrazenia (šírka * výška)

1 889 mm * 1062 mm

Počet pixelov (výška * hĺbka)

1 920 * 1 080 pixelov

Rozlíšenie živého obrazu

1 080 riadkov

Kontrast

40 000:1

Dimenzia (šírka * výška * hĺbka)

2 015 * 1 195 * 99 mm

Váha

Približne 130 kg

* Špecifikácie sa môžu meniť podľa doby distribúcie

1 K 10. júlu 2006 najväčší plazmový panel na svete (K 17. júlu 2009 najväčší komerčne dostupný plazmový panel na svete)

2 V porovnaní s doterajšími full HD modelmi Panasonic 2007 v rovnakých veľkostiach.

3 Rozlíšenie živého obrazu vyjadruje schopnosť panelu zachytiť po sebe idúce obrázky v počte riadkov, ktoré je ľudské oko schopné rozpoznať. (Merané metódou Advanced PDP Development Center Corporation )

4 Kontrast čiernych polí môže byť ilustrovaný simultánne na rovnakej obrazovke.

5 Rozlíšenie jasu obrazovky s bielym vysielaným signálom voči rozlíšeniu jasu obrazovky s čiernym vysielaným signálom.

6 K 17. júlu 2009, postavené na vlastnom výskume spoločnosti Panasonic.

7 Štandardný protokol pre používanie a kontrolu projektorov.

8 Terminálové klávesnice sú doplnkové s výnimkou štandardnej výbavy (štandardná výbava sa líši podľa regiónu).

Neprehliadnite: