HP ponúka zákazníkom upgrade systému Microsoft Windows 7

Tlačový servis  /  02. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť Hewlett-Packard dnes oznámila, že ponúkne operačný systém Microsoft Windows® 7 na spotrebiteľských a firemných PC počínajúc dátumom 22. októbra 2009.

Pre uspokojenie potrieb zákazníkov a zároveň ochranu ich okamžitých investícií sa spoločnosť podieľa na programe Windows Upgrade Option, ktorý užívateľom pomôže s ľahkým prechodom na Windows 7. Program umožní zákazníkom, ktorí si už dnes zaobstarávajú nové počítače HP s OS Windows, neskôr získať upgrade na Windows 7, ktorý bude k dispozícii v októbri.

Zákazníci, ktorí si – počínajúc dnešným dňom - zakúpia počítač HP, majú nárok na aktualizáciu operačného systému na odpovedajúcu verziu Windows 7 zdarma, účtovať sa bude len manipulačný a poštovný poplatok zo zahraničia vo výške 29,9 EUR. Užívatelia HP môžu navštíviť webovú stránku www.hp.com/go/windows7upgrade, aby skontrolovali registráciu a získali prehľad o spôsobilosti svojich počítačov a budúcich operačných systémov k upgrade v rámci programu. Po všeobecnej dostupnosti Windows 7 dňom 22. októbra získajú kvalifikovaní zákazníci Windows 7 upgrade, a takisto aktualizačné CD s podrobným sprievodcom pre bezproblémovú inštaláciu.

V priebehu vývoja Windows spolupracovalo HP so spoločnosťou Microsoft na ojedinelej úrovni pre zlepšenie užívateľských skúseností. HP významne investovalo do hardvéru a softvéru testovania, ktoré má zaistiť širokú kompatibilitu a odpovedajúce technologické skúsenosti v celom firemnom a spotrebiteľskom portfóliu.

"HP pomohlo Microsoftu v priebehu vývoja Windows 7 ponukou jedinečného vzhľadu a konzultáciou o nových technológiách," povedala viceprezidentka pre marketing divízie Personal system Group HP v oblasti EMEA, Luciana Broggi. "Vďaka tejto včasnej spolupráci navrhuje HP skutočne inovatívne počítače - od našich tenkých a ľahkých notebookov a vysoko výkonných počítačov až po skvelý TouchSmart PC, poskytujúci výkon, presvedčivé užívateľské skúsenosti a lepšiu celkovú funkčnosť."

Viac ako dva roky spolupráce HP so spoločnosťou Microsoft sa skladali zo zdieľania osvedčených postupov a technológií pre mobilitu, dotykové inovácie a tlač, a tiež práce pre zaistenie spoľahlivých zákazníckych skúseností pri aktualizácii systému Windows 7.

"Úroveň spolupráce medzi HP a Microsoft v priebehu vývoja Windows 7 nás potešila," uviedol generálny riaditeľ predaja divízie Microsoftu Worldwide sales for HP, Nick Parker. "Spoluprácou na programe Windows Upgrade Options môžeme teraz pomôcť našim spoločným zákazníkom získať nové PC a pripraviť ich na inováciu a zjednodušenia, ktoré Windows 7 prináša."

Pre zjednodušenie procesu aktualizácie na systém Windows 7 program HP Upgrade Assistant rozpozná a predinštaluje najpotrebnejšie ovládače. Webová stránka HP Support website bude aj naďalej aktualizovať ovládače, ktoré užívateľom umožnia ľahko aktualizovať svoje počítače, bez toho, aby museli hľadať a sťahovať ďalšie ovládače pre grafické karty a pripojený periférny hardvér.

Počítače HP s Windows Vista® na dnešnom trhu spĺňajú hardvérové požiadavky na spustenie operačného systému Windows 7. Zákazníci si môžu naďalej zaobstarávať nové počítače od HP s dôverou, že budú môcť prevádzkovať operačný systém Windows 7, ktorý bude k dispozícii ešte v tomto roku.

Zákazníci sa môžu pripojiť k diskusii o pripravovanom spustení Windows 7 na stránkach HP Consumer Support Forum alebo HP Business Support Forum pre firmy. Pre viac informácií o programe Windows Upgrade Option HP navštívte www.hp.com/go/windows7.

Neprehliadnite: