HP spája funkčnosť, odolnosť a štýl v novom HP Mini PC

Tlačový servis  /  02. 07. 2009, 00:00

Spoločnosť HP predstavila svoje špičkové Mini PC pre profesionálov na cestách, ktorí vyžadujú štýlového, odolného a plne funkčného spoločníka.

HP Mini 5101 ponúka robustný, ľahký a brusený povrch v čiernom prevedení. Hliník je doplnený použitím zliatiny horčíka v dolnej časti rámu. Na dotyk mäkký povrch zvádza k dotyku a umocňuje vzhľad a dojem počítača. Táto kombinácia materiálov, prvá v kategórii notebookov, dodáva nielen pútavý dizajn, ale zvyšuje aj ich životnosť.

Štýlový vzhľad HP Mini 5101 podporuje klávesnica, odolná proti obliatiu, s 95 percentami plnej veľkosti. Vyniká vizuálne otvorenou a priestrannou konštrukciou s klávesmi vyvýšenými nad povrchom. S povrchom HP DuraKeys je klávesnica 50-krát odolnejšia proti viditeľnému opotrebeniu než bez neho. Okrem toho – aj tlačidlá myši sú umiestnené tradične pod touchpadom, čo je umiestnenie dôverne známe užívateľovi.

"HP Mini PC nemá konkurenciu – či už v priemyslovom dizajne, využití nových materiálov alebo v celkových funkciách tohto produktového radu," povedal senior viceprezident a riaditeľ Global Notebook Business Unit, Personal System Group HP Ted Clark. "HP Mini 5101 je ozajstné umelecké dielo, sofistikovaný spoločník, vytvorený pre mobilných profesionálov, ktorí vyžadujú funkčnosť, odolnosť a štýl."

HP Mini 5101 váži od 2,6 libry (1,3 kg), takže je ideálnym spoločníkom pre profesionálov na cestách. Vyznačuje sa veľkým, 10,1-palcový diagonálnym LED displejom, buď v WSVGA alebo vysokým rozlíšením (HD). Zákazníci si môžu takisto zvoliť druh batérie. Buď 4-článkovú batériu kvôli menšej váhe alebo 6-článkovú pre dlhšiu životnosť. Nakonfigurovaná 6-článková batéria v HP Mini 5101 vydrží až osem hodín prevádzky.

Mobilní profesionáli môžu byť s HP 5101 Mini PC vysoko produktívni: je malý, má procesor Atom Intel®, nenáročný na napájanie, umožňuje spúšťať chladiace jednotky, takže sa spotrebuje menej energie a zvyšuje sa životnosť batérie. A rýchly pevný disk s 7200 ot./min. je štandardným vybavením. Alternatívne je možné si zvoliť Solid State Drive (SSD), ktorý je k dispozícii v kapacite 80 alebo 128 GB.

Voliteľný vstavaný modul HP Mobile Broadband umožňuje pohodlný prístup k internetu, firemnému intranetu, e-mailu a ďalším dôležitým informáciám z celého sveta. Ostatné integrované bezdrôtové technológie, vrátane Wi-Fi certifikovanej WLAN a voliteľného Bluetooth® 2.0. Integrovaná 2-megapixelová webkamera umožňuje ľahké trvalé snímanie, videokonferencie lebo video-chat, kde nie je nutné použiť žiadny ďalší hardvér.

Softvér HP QuickSync, ktorý bude k dispozícii na stiahnutie v septembri, umožní rýchlu synchronizáciu HP Mini s notebookmi alebo stolnými počítačmi.

Univerzálnosť HP Mini 5101 spočíva v spôsobe, akým sa učia študenti - a je praktickou odpoveďou, ako im poskytnúť tzv. One-to-one computing, u nás program, známy viac ako "Jeden študent - jeden počítač". Jeho súhrn bezdrôtových multimediálnych schopností umožňuje študentom učiť sa, kdekoľvek majú prístup k Wi-Fi – v triede, v knižnici alebo doma.

HP Mini 5101 je postavený na najnovšom softvére HP 3D DriveGuard, ponúkajúci trojosí digitálny akcelerometer, ktorý vysiela signál na vypnutie disku pri náhlom pohybe alebo šoku. HP Panel Protection obsahuje proti poškriabaniu odolný akrilový kryt LCD a horčíkový závesný držiak pre zvýšenú životnosť v náročných podmienkach.

HP Mini 5101 bol vyvinutý s ohľadom na znížený dopad na životné prostredie pri použití menej zdrojov a znížení spotreby energie. Konfigurácia HP Mini 5101 je certifikovaná ENERGY STAR® a je označená ako HP Mini 5101 ENERGY STAR® na serveroch HP a www.energystar.gov. Okrem toho je ProBook HP 4310s registrovaný v USA ako EPEAT Gold.

Nové príslušenstvo HP Mini obsahuje replikátor portov USB 2.0, ktorý pridáva rôzne zvukové, sieťové a USB porty, umožňujúce vyššiu produktivitu. Z ostatného príslušenstva k HP Mini možno uvoľniť USB 2.0 dokovaciu stanicu, externú optickú mechaniku a USB externé reproduktory.

Ďalšie informácie o špecifikácii HP Mini 5101, obrázky a ďalšie HP riešenia mobility sú k dispozícii na: http://www.hp.com/personal.

Cena a dostupnosť

HP ProBook 5101 bude dostupný od augusta 2009 za cenu od 345€. Ceny sú vrátane DPH.

Neprehliadnite: