Gmail má novú funkciu, zlepšená bola práca s menovkami

Martin Tomšík  /  02. 07. 2009, 12:06

Google sa opäť snaží vylepšiť svoju službu Gmail. Tentoraz upozorňuje na novú funkciu, ktorá umožňuje lepšiu prácu s menovkami. Novinka je dostupná od dnešného dňa aj pre slovenskú verziu e-mailovej schránky.

Google neustále vylepšuje svoju službu Gmail. Tentoraz na novinku upozorňuje samotná e-mailová schránka s oknom informujúcim o novej funkcii. Tá umožňuje upravovanie menoviek, ich mazanie a vytváranie.

Gmail zvykne umožňovať testovanie nových funkcií vždy skôr ako ich nasadí do "ostrej" prevádzky. Pomocou zložky Labs si môžete aktivovať rôzne funkcie. Pri tejto však Google neumožnil testovanie, hneď ju implementoval do služby. Z tohto dôvodu nie je nutná žiadna aktivácia.

Gmail po prihlásení vítal užívateľa malým oknom s informáciami o novinke. Nová funkcia umožňuje upravovanie menoviek a zlepšuje prácu s doručenou poštou.

Pôvodné menovky je možné presunúť do zložky "ostatné", prípadne ich z nej môžete presunúť pod hlavnú menovku "Doručená pošta". Hlavnú menovku nie je možné presunúť ani inak upravovať.

Menovky si môžete aj vytvoriť alebo ich jednoducho zmazať. Dostupné je ich upravovanie, môžete si pre každú zvoliť inú farbu. Správca menoviek sa nachádza v Nastaveniach.

Novinkou je aj funkcia Drag and Drop (potiahni a pusť). Do vytvorených menoviek si tak môžete zaradiť doručené e-maily. Správu je možné potiahnutím presunúť do menovky, prípadne uchopením menovky označiť správu.

 

 

Zdroj: Gmail Blog

Neprehliadnite: