T-Com: DSL zatiaľ nezrýchlime, zmeny v sieti cez leto neplánujeme

Martin Tomšík  /  02. 07. 2009, 12:03

Vzhľadom ku nedávnemu zrýchleniu optického pripojenia od Slovak Telekomu sme sa spýtali na zrýchľovanie DSL internetu, ktoré prebiehalo takmer každý rok. Hovorkyňa T-Comu ďalej dodáva, že zmeny v konfigurácií DSL siete cez leto prebiehať nebudú.

T-Com od 1. júla zvýšil rýchlosť internetu pre zákazníkov využívajúcich optické pripojenie. Novým maximom pri najdrahšom programe je 80 Mbit/s. Informácie o tomto zrýchľovaní sme vám priniesli nedávno v krátkej správe.

Avizovali sme, že sa spýtame aj na zrýchľovanie DSL pripojenia, konkrétne Magio internetu. Zaujímal nás aj priebeh zmien v konfigurácii DSL siete.

Rýchlosti DSL pripojenia boli zvyšované takmer každý rok, najčastejšie na jar. Tento rok však bola jar v znamení zmien v konfigurácii DSL siete, kde mohli niektorí zákazníci ostať aj bez pripojenia. Viac informácií v článku z apríla tohto roka.

"V najbližšom čase neplánujeme zvyšovanie rýchlosti pri DSL programoch", povedala pre Inet.sk Janka Burdová, hovorkyňa spoločnosti T-Com. Slovné spojenie "v najbližšom čase" však môže znamenať, že tento rok sa zrýchľovanie neuskutoční, prípadne ho môžeme očakávať až ku koncu roka. Odpoveď sme nedostali ani na otázku, či sa tak stane aspoň do konca roka 2009.

Spýtali sme sa aj na zmeny v konfigurácií DSL siete. Od takzvanej "2. vlny" neprebehli žiadne nové úpravy, v lete taktiež zmeny očakávané nie sú. Zrejme kvôli faktu, že v lete budú ľudia viac mimo domova a môžu tak pri neaktualizovanom modeme ostať bez internetu. 

Slovak Telekom nám poskytol kompletný zoznam miest a obcí, ktoré prešli zmenami v konfigurácii DSL siete. 

1. termín zmien 14.4.2009

Dunajská Streda, Gabčíkovo, Trhová Hradská, Ohrady, Blatná na Ostrove, Nový Život, Veľké Dvorníky, Kútnik, Dolný Bar, Medveďov, Michal na Ostrove, Veľké Blahovo, Blatná na Ostrove, Veľký Meder, Trhová Hradská, Topoľníky, Baloň, Šaľa, Horný Bar a Ňárad.

2. termín zmien 11.5.2009

Nové Zámky, Kolárovo, Tvrdošovce, Palárikovo, Komjatice, Hurbanovo, Muráň, Dvory nad Žitavou, Revúca, Úľany nad Žitavou, Telgárt, Bešeňov, Hul, Trávnica, Jasová, Bardoňovo, Andovce, Černík a Semerovo.

 

"O zmenách parametrov programov Magio internet Turbo budeme včas informovať zákazníkov aj médiá", dodáva vo vyjadrení pre Inet.sk hovorkyňa Slovak Telekomu, Janka Burdová.

Neprehliadnite: