T-Com zrýchľuje optiku, maximum je 80 Mbit/s

Martin Tomšík  /  01. 07. 2009, 11:36

Podľa tlačovej správy od 1. júla zrýchľuje T-Com rýchlosti vo svojej optickej sieti. Novým maximom má byť 80 Mbit/s pri najdrahšom programe. Zákazníkom sú rýchlosti pripojenia zvýšené automaticky, nie je potrebné si ani viac priplatiť.

Informácie v správe, ktoré očakávajú najmä zákazníci Magio internetu na metalickej sieti, začali platiť. Od 1. júla totiž T-Com zvýšil rýchlosti pripojenia k internetu pre všetkých zákazníkov, ktorí využívajú služby Comfort. Ceny podľa tlačovej správy zmenené nebudú.

Novým maximom sa stáva rýchlosť 80 / 4 Mbit/s pri najdrahšom programe, najlacnejšia je v ponuke rýchlosť 10 / 0,5 Mbit/s s dátovým obmedzením 2 GB.


Prehľad nových rýchlostí:

Comfort 1: stará rýchlosť 2 / 0,26 Mbit/s, nová 10 / 0,5 Mbit/s

Comfort 2: pôvodne 15 / 1 Mbit/s, najnovšie 20 / 1 Mbit/s

Comfort 3: doteraz 30 / 2 Mbit/s, po novom 40 / 2 Mbit/s

Comfort 4: z bývalých 70 / 2 Mbit/s je teraz 80 / 4 Mbit/s

Zvýšenie rýchlosti internetu zákazníka nebude nič stáť, ide o automatické navýšenie. 

T-Com sa týmto krokom zrejme snaží predbehnúť konkurenciu, Orange totiž ponúka najdrahšiu službu na optike s rýchlosťou 70 / 7 Mbit/s. Aj keď Slovak Telekom po novom ponúka rýchlosť sťahovania o 10 Mbit/s viac ako Orange, rýchlosť odosielania dát (upload) má T-Com menšiu.

Podľa tlačovej správy je službou FTTH ( optikou priamo do domu) pokrytých 230 tisíc domácností v 10 mestách Slovenska.

Na zrýchľovanie pripojenia k internetu čakajú aj zákazníci, ktorí sú pripojení pomocou metalickej siete. Rýchlosti T-Com upravoval každý rok aj pre zákazníkov Magio internetu. Zatiaľ sa tak nestalo a Slovak Telekomu sme sa spýtali na túto otázku. O prípadnom zrýchľovaní DSL pripojenia vám v najbližšom čase prinesieme krátku správu.

 

Zdroj: Tlačová správa spoločnosti Slovak Telekom

Neprehliadnite: