Nový Firefox 3.5 zrýchľuje web

Martin Tomšík  /  01. 07. 2009, 11:34

Spoločnosť Mozilla aktuálne vydala finálnu verziu svojho prehliadača. Firefox 3.5 vďaka novému jadru zrýchľuje načítavanie stránok, pribudli aj nové jazykové mutácie prehliadača.

Oproti verzii 3.0 je Firefox 3.5 oveľa rýchlejší, vďačí za to novému jadru Gecko, ktoré sa nachádza vo verzii 1.9.1. Na novom jadre sa vraj pracovalo viac ako 12 mesiacov, opravených bolo veľké množstvo chýb, upravené bolo mierne aj užívateľské prostredie. Zmenami prešlo aj obnovovanie stránok po páde aplikácie, Firefox si pamätá aj posledné zatvorené okná či taby. V Acid3 teste dosiahol prehliadač iba 93 zo 100 bodov, výsledok sa dá označiť za sklamanie.

Mozilla ponúka svoj prehliadač vo viac ako 70 jazykových mutáciách, pribudlo 11 nových jazykových verzií. Štandardne je prehliadač dostupný pre operačné systémy Microsoft Windows, Linux a Mac OS X.

Firefox 3.5 si môžete stiahnuť z oficiálnych stránok, dostupné sú aj poznámky k vydaniu. Ak používate staršiu verziu prehliadača, Firefox vám ponúkne automatickú aktualizáciu.

 

Zdroj: mozilla-europe.org

Neprehliadnite: