Bing uvoľňuje obrázky z jeho mobilnej verzie

Tomáš Štark  /  23. 06. 2009, 12:45

Nový vyhľadávač od Microsoftu, Bing, je v poslednej dobe v centre pozornosti a získal si určitú publicitu aj popularitu. Od prvého spustenia prešlo len niekoľko dní, no nadšenie postupne z každej novej veci opadá a Microsoft momentálne rozmýšľa nad tým, ako spraviť produkt viac dostupným.

Ako riešenie sa spoločnosti pozdáva vydanie mobilnej aplikácie Bing. Microsoft v posledných dňoch uverejnil stránku venovanú verzii tohto vyhľadávača pre mobilné telefóny. Nachádza sa na nej niekoľko zaujímavých informácií vrátane kľúčových prvkov. Tiež sa na základe tejto webovej prezentácie začali šíriť klebety, že aplikácia by pre Windows Mobile mala prísť už čoskoro. Nakoniec je všeobecne známe, že mobilný Bing bude expandovať hlavne do zariadení s týmto operačným systémom. Neskôr však pravdepodobne aplikácia príde oficiálne aj na ostatné platformy telefónov. Druhou možnosťou je, že Bing sa na ostatných telefónoch objaví v podobe aplikácie tretej strany.

Mobilný Bing si svoje miesto nájde najprv v US telefónoch a s miernym omeškaním si zasadne aj na tie z EU. Natívna podpora všetkých služieb zrejme obíde Slovensko a krajiny nám blízke, keďže sa plánuje dostupnosť všetkých služieb zatiaľ len v UK, Francúzsku a Taliansku.

Pustenie tejto mobilnej aplikácie do obehu by sa malo uskutočniť medzi augustom a septembrom. Na oficiálnej stránke propagujúcej novú možnosť mobilného vyhľadávania sú k dispozícii už aj obrázky, ktoré ukazujú približnú podobu tejto verzie Bingu.

Zdroj: Neowin.net

Neprehliadnite: