IBM a Intuit pomáhajú malým a stredným firmám podnikať inteligentnejšie

Tlačový servis  /  22. 06. 2009, 00:00

Spoločnosť IBM ohlásila novú dohodu, ktorú uzavrela so softvérovou spoločnosťou Intuit, zameranú na zjednodušenie technologickej a prevádzkovej náročnosti malých a stredných podnikov. V rámci tejto novinky IBM dodáva automatizované zariadenie spolu s účtovným softvérom spoločnosti Intuit bez potreby manuálov.

Dohoda spája v sebe riešenie IBM Smart Business – vrátane hardvéru, softvéru a technickej podpory – s finančným softvérom QuickBooks Enterprise Solutions spoločnosti Intuit vo forme vopred integrovaného automatizovaného zariadenia, ktoré sa dá spustiť a uviesť do činnosti pomocou štyroch jednoduchých krokov. Úvodná cena menej než 8 000 dolárov zahŕňa všetky základné funkcie potrebné na riadenie malých alebo stredných firiem vrátane e-mailu, kalendárových aplikácií, zabezpečenia a finančných tokov.

Klienti už nebudú pri inštalácii a konfigurácii technológií potrebovať manuály ani CD a môžu sa spoľahnúť na IBM ako na jediný zdroj technickej podpory. Zákazníci budú mať prístup k službám aj na diaľku – napríklad k riadenému zabezpečeniu, sprostredkovanému zálohovaniu dát a k službe obnovy prostredníctvom IBM „cloud“ služieb.

V máji sa zároveň prvýkrát uviedlo riešenie IBM Smart Business v USA. Predstavuje prelomovú cestu pre podniky z hľadiska získavania, využívania a spravovania technológie, ktorá je radikálne zjednodušená. Okrem spoločnosti Intuit aj 16 ďalších nezávislých predajcov riešení (ISV) bude predávať 48 firemných aplikácií klientom v rôznych priemyselných odvetviach vrátane zdravotníctva, telekomunikácií a sféry výroby. Pilotné uvedenie riešenia IBM Smart Business sa uskutočnilo v Indii na sklonku minulého roka. V súčasnosti predáva svoje riešenia sektoru zdravotníctva a do oblasti priemyselnej výroby 26 poskytovateľov aplikácií.

Iniciatíva IBM Smart Business je súčasťou pokračujúceho úsilia IBM o podiel na trhu malých a stredných podnikov. Podľa analytickej firmy IDC sa dá očakávať, že náklady malých a stredných podnikov na IT vo svete do roku 2013 dosiahnu 674,4 miliardy dolárov (1).

Menej zložitosti

Potreby malých a stredných podnikov sú špecifické. Riešenia musia byť rovnako premyslené ako vo veľkých podnikoch, no sú vymedzené menším počtom pracovníkov IT a slabšími možnosťami integrácie IT. Obyčajne dávajú prednosť nákupu integrovaných IT riešení od miestnych a špecializovaných poskytovateľov zameraných na podniky. Podľa IDC majú v náročnej dobe ako je táto v skutočnosti malé a stredné podniky ešte väčšiu nechuť riskovať než obyčajne a sami venujú viac pozornosti zoskupovaniu komponentov potenciálne nekompatibilných riešení (2). 

Spoločnosť The Dream Builder Company zo Sioux Falls v Južnej Dakote zaoberajúca sa návrhom a výstavbou obytných budov si zvolila zariadenie IBM Smart Business a Intuit QuickBooks Enterprise Solutions, pretože poskytuje kompletnú základnú technológiu potrebnú na vedenie podniku, ktorá je praktická a jednoduchá z hľadiska spravovania. Za pár hodín mohla táto spoločnosť bežať už na Smart Business hardvéri, softvéri a aplikáciách - vrátane QuickBooks Enterprise Solutions a telefónneho systému VoIP cez Asterisk od Digium.  

Vybrali sme si IBM a Intuit zariadenie, lebo si nevyžaduje armádu expertov, ktorí by ho zaviedli, riadili a budovali, pričom pomáha znižovať náklady pri prevádzke podniku a šetrí čas. Fakticky očakávame, že nám toto riešenie ušetrí 30 000 dolárov ročne na prevádzkových nákladoch,” povedal spoluvlastník spoločnosti The Dream Builder Company Joel McDowell. „Pociťujeme neuveriteľnú sebaistotu, pretože vieme, že máme špičkové účtovné riešenie zálohované jedinou firmou: IBM.”  

Neprehliadnite: