Nový antivírus od Microsoftu už tento rok

Tomáš Štark  /  18. 06. 2009, 00:00

Odkedy Microsoft prerušil ďalší vývoj antivírusového riešenia známeho ako „OneCare", šírili sa chýry o vydaní nového riešenia pod názvom Morro. Ten má byť dostupný zadarmo a predstavovať balík antivírovej a antispyware ochrany.

Označenie Morro vychádza z názvu brazílskej pláže v Sao Paulo. Program je práve vo fáze uzavretého testovania, ktoré prebieha medzi zamestnancami Microsoftu. Spoločnosť ohlásila, že skúšobná verzia softvéru by mala byť dostupná čoskoro. Dokonca je známy aj približný dátum. Prvé inštalácie by sa mohli objaviť najneskôr koncom roka 2009.

Morro je navrhnutý tak, aby si poradil s bežnými infiltráciami a zaraďuje sa do low-end antivírusových riešení. Neposkytuje tak kompletnú ochranu ako konkurenčné balíky napríklad od Symantec, na čo hneď vedenie spomenutej spoločnosti reagovalo. Janice Chaffin, prezidentka spoločnosti Symantec hovorí, že Morro je len mierne vylepšená verzia posledného OneCare. Je toho názoru, že to, čo ľudia dnes potrebujú je komplexný antivírový balík.

V súvislosti so zvýšeným počtom klebiet okolo nového produktu Microsoftu boli vypustené aj prvé screenshoty. Keďže ide o testovaciu verziu, finálna podoba programu sa tak môže vo väčšej časti líšiť.

Zdroj: neowin.net

Neprehliadnite: