Adobe AIR zaznamenalo cez 200 miliónov inštalácií

Tomáš Štark  /  16. 06. 2009, 00:00

Ako vieme, pre prácu s internetom a elektronickými dokumentmi je dnes už nutnosť mať nainštalovaný prehliadač PDF dokumentov, najčastejšie ide o Adobe Reader. A niekedy by to bolo naozaj ťažké dokázať sa zaobísť bez neho. Ak patríte medzi ľudí, ktorý tento software majú v počítači, pravdepodobne sa u vás bude nachádzať aj Adobe AIR.

Pomocou tohto programu sa dajú spúšťať aplikácie RIA, čiže také, ktoré sú napísané ako webová aplikácia a pritom sa správajú a spúšťajú ako klasické programy.

Spoločnosť Adobe, ktorá je za tento užitočný program zodpovedná, ohlásila, že sa ho nainštalovalo už vyše 200 miliónov. Toto číslo predstavuje dvojnásobok oproti štatistikám z januára tohto roku. Prekvapivým úspechom je práve to, že tento úspech bol dosiahnutý po necelých 16 mesiacoch od vydania prvej verzie AIR.

Doposiaľ bolo vydané aj slušné množstvo aplikácií pod touto platformou. Trochu pozornosti a záujmu si určite zaslúži a získa Flair, elegantný vyhľadávač fotografií vo svetovej fotogalérii Flickr. Zoznam ďalších zaujímavých aplikácií je k dispozícii na oficiálnej stránke Adobe.

Zdroj: techcrunch.com

Neprehliadnite: