Prestížne ocenenie TIPA 2009 pre Panasonic

Tlačový servis  /  14. 06. 2009, 00:00

Spoločnosť Panasonic získala dve významné ocenenia asociácie TIPA (Technical Image Press Association) za rok 2009 a to  za Najlepšie inovácie pre prelomové fotoaparáty Lumix triedy G (DMC G1 a DMC GH1) a Najlepšie záznamové médium pre vysoko spoľahlivé 32 GB SDHC pamäťové karty.

Digitálne fotoaparáty Panasonic triedy G (LUMIX G1 a GH1) radikálne vyvracajú predsudok, že všetky digitálne SLR fotoaparáty sú príliš veľké, ťažké a náročné na ovládanie. G1 a GH1 s revolučným štandardom Micro 4/3 sú prvými ideálnymi fotoaparátmi pre všetkých aktívnych nadšencov, ktorí nechcú cestovať s ťažkým batohom plným fototechniky. Zároveň to však s fotografovaním myslia vážne, radi experimentujú a chcú nekompromisnú kvalitu fotografií. G1 je osadená 4/3 snímačom Live MOS s rozlíšením 12,1 megapixela, ktorý sa vyznačuje širokým dynamickým rozsahom a veľmi nízkou spotrebou energie. Fotoaparát je možné používať tak s výmennými objektívmi štandardu Micro 4/3, ako aj so staršími výmennými objektívmi štandardu 4/3 (so špeciálnym adaptérom). GH1 navyše dokáže nahrávať vysoko kvalitné videá vo Full HD rozlíšení vrátane stereo zvuku DolbyDigital a ako jediný fotoaparát je ponúkaný spolu s 10x zoom objektívom, ktorý je optimalizovaný pre nahrávanie videa .


 

Asociácia TIPA produkty okomentovala, „fotoaparáty Panasonic série G sú prvými Lumixami postavenými na systéme Micro 4/3 a zároveň najmenšími a najľahšími fotoaparátmi s vymeniteľnými objektívmi. Odstránenie zrkadlovej komory umožnilo pri zachovaní špičkovej obrazovej kvality zníženie hmotnosti aj veľkosti tela a objektívu fotoaparátov takmer na polovicu, pričom výbava a fotografický komfort sú s bežnými SLR fotoaparátmi neporovnateľné.“


 

Pamäťové SDHC karty Panasonic s kapacitou 32GB ponúkajú užívateľom možnosť nahrávania až 12 hodín 1440 x 1080i HD videa, a tak ako ostatné SDHC karty Panasonic môžu fungovať v teplotnom rozmedzí -25°C až 85°C. Rýchle dátové prenosy v kombinácii s inteligentným ovládaním sú ako stvorené pre profesionálne aplikácie typu sériového snímania digitálnymi fotoaparátmi alebo nahrávania video sekvencií vo vysokom obrazovom rozlíšení.

 

Nové pamäťové karty Panasonic 32GB SDHC v špičkovej triede 6 zaručujú užívateľovi zapisovaciu rýchlosť najmenej 6 MB/s s maximálnou rýchlosťou prenosu dát až do 20 MB/s. Pýšia sa vysokou rýchlosťou a kapacitou pamäte, ktorá umožňuje nahrávať videá vo Full HD rozlíšení, “ dodal jeden z rozhodcov asociácie TIPA.


 

Panasonic Lumix G1 môžete kúpiť u vybraných predajcov za odporúčanú MOC 749 EUR. Novinka Lumix GH1 je v predaji od začiatku júna a odporúčaná cena setu tela s 10x zoom foto/video objektívom je 1499 EUR. Ocenená 32GB karta sa na trhu predáva za odporúčanú MOC 384,99 EUR.

Neprehliadnite: