Značku NOD32 alebo ESET pozná takmer 450 miliónov ľudí

Tlačový servis  /  14. 06. 2009, 00:00

Takmer 450 miliónov ľudí pozná značku antivírusového softvéru NOD32 alebo značku jeho výrobcu – ESET. Vyplynulo to z reprezentatívneho prieskumu spoločnosti United Consultants. Uskutočnil sa od polovice do konca februára 2009 na vzorke takmer 30 tisíc internetových používateľov v 29 krajinách sveta, vrátane stredoeurópskych krajín, ale aj Japonska, Číny, USA, Mexika, Veľkej Británie, Nemecka či Argentíny.

Prieskum zaradil ESET na 5. miesto na svete na trhu domácich používateľov bezpečnostných softvérov s podielom 8,9%. Lepšie postavenie na globálnom trhu domácich používateľov dosiahli iba americkí producenti a ruský výrobca bezpečnostných riešení.

 

Pre spoločnosť ESET je významným zistením predovšetkým vyhodnotenie odpovedí počítačových expertov. Produkty ESET výrazne viac používajú tí internetoví používatelia, ktorí sa označili za expertov – až 19%. ESET je tak vôbec najpoužívanejší bezpečnostný softvér medzi uvedenými používateľmi. Okrem toho, zákazníci ESET sú so svojím bezpečnostným softvérom veľmi spokojní a v indexe spokojnosti patrí zákazníkom produktov ESET NOD32 Antivirus a ESET Smart Security druhé miesto.

 

Prieskum sa zameral aj na všeobecné otázky týkajúce sa používania internetu a softvéru. Komplexný bezpečnostný softvér má iba 10% internetových používateľov. Takmer 70% má na svojom počítači nainštalovaný iba samostatný antivírus.

 

ESET je podľa prieskumu na prvom mieste v predaji bezpečnostných riešení na Slovensku, v Thajsku, Maďarsku, Argentíne, Hong-Kongu, Rumunsku, Mexiku, Turecku, Grécku a Španielsku a okrem toho veľmi vysoký podiel na trhu dosahuje v Česku, Rusku, Izraeli, Poľsku, Číne, Saudskej Arábii a Taliansku.

 

Neprehliadnite: