Apple uvádza nový iPhone 3G Speed

Tomáš Kusenda  /  11. 06. 2009, 10:11

Spoločnosť Apple predstavila novú verziu svojho mobilného telefónu a módneho doplnku v jednom, iPhone. Ten má označenie iPhone 3G S, kde písmeno S značí vyššiu rýchlosť a lepšie parametre.

Podľa vyjadrenia výrobcu, spoločnosti Apple, iPhone 3G S pracuje s aplikáciami a reaguje na požiadavky až dva krát rýchlejšie. 3G modul už nemá 3,6 Mbps, ale maximálnu rýchlosť, teda 7,2 Mbps. Rýchlosť WiFi ostáva rovnaká, nová verzia však obsahuje Bluetooth 2.1 + EDR. 

Zmeny sa dočkal aj fotoaparát, ktorý má automatické vyváženie bielej, mód makra, automatické zaostrovanie a väčšie rozlíšenie, konkrétne 3 Mega Pixely. Ďalšou novinkou je nahrávanie videa v rozlíšení VGA (640x480) rýchlosťou 30 obrázkov za sekundu. Video je možné upravovať priamo v telefóne. 

Keďže nový Operačný systém iPhone OS 3.0 pracuje lepšie a je dobre optimalizovaný, výdrž batérie sa zvýšila o niekoľko hodín.

2G hovory: z 10 na 12 hodín

Audio: z 24 na 30 hodín

Video: zo 7 na 10 hodín

Surfovanie cez WiFi: zo 6 na 9 hodín

Rozmery sú pôvodné a váha sa zvýšila o 2 gramy. Povrch je odolný voči vode a pribudla funkcia kompasu. Prístroj obsahuje digitálny kompas, ktorý je prepojený spolu s mapami.

Pomocou stredného tlačidla je možné spustiť ovládanie hlasom, pomocou ktorého môžete ovládať čokoľvek od menu v iPhone až po iTunes.

V nasledujúcich týždňoch bude nový iPhone 3G Speed dostupný v USA a do konca augusta v ďalších približne osemdesiatych krajinách. Na trh Apple uvedie dve verzie. 16GB bude mať v predpredaji cenu 199 dolárov a 32GB verziu kúpite za 299 dolárov, po uvedení bude cena 399 a 499 USD.

Zdroj: engadget.com, hothardware.com

Autor: Tomáš „Kusi“ Kusenda

Neprehliadnite: