3G mobilohodinky LG GD910 v predaji už od júla

Tlačový servis  /  08. 06. 2009, 00:00

Spoločnosť LG Electronics, tretí najväčší výrobca mobilných telefónov na svete, oznámila, že Francúzsko bude prvým trhom, na ktorom bude širokej verejnosti prvý krát predstavený netrpezlivo očakávaný mobilný telefón LG GD910. Tento unikátny prístroj vyzerá ako hodinky a je vybavený celodotykovým displejom a funkciou pre videohovory. V predaji sa objaví v polovici júla. Už teraz sa zapisuje do histórie ako prvý 3G telefón vo forme hodiniek na svete a stáva sa splneným snom známym len zo špionážnych filmov.

Mobilný telefón LG GD910 je viac ako len prototyp s cenovkou. Zaujme predovšetkým mnohými funkciami a z hľadiska štýlu, komfortu a odolnosti konkuruje najluxusnejším značkovým hodinkám. Technika, ktorá umožnila výrobu modelu LG GD910 – hlavne dotyková technológia – nemá v telekomunikačnom odvetví obdobu.

 

LG patrí dlhodobo medzi špičku v oblasti dotykovej technológie, ktorá je základným prvkom tohto jedinečného prístroja. V roku 2007 uviedla LG na trh prvý telefón s plne dotykovým displejom na svete, model LG PRADA, a tuto technológiu od tej doby neustále zdokonaľovala. Model LG GD910 je výsledkom celého výskumu a vývoja LG v tejto rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti.

 

Skonštruovať tak malý dotykový displej, aký majú 3G mobilohodinky, je oveľa komplikovanejšie ako v prípade väčšej obrazovky. Aby displej bol prakticky použiteľný, musí byť oveľa precíznejší a citlivejší ako doteraz dostupné technológie. Pre tento model sa LG podarilo vyvinúť displej veľkosti 1,4 palca (3,55 cm) s veľmi vysokým rozlíšením, ktorý je ľahko čitateľný a citlivý k príkazom užívateľa.

 

Dotyková technológia nebola jediným technickým úskalím. Miniaturizácia súčiastok kládla sama o sebe nároky, ktoré vyžadovali prevratné riešenie. Výsledný kompaktný model obsahuje všetky funkčné prvky obsiahnuté vo vyspelejších mobilných telefónoch súčasnosti. Teda kompatibilita so sieťami 3G HSDPA, videohovory, MP3 prehrávač alebo hlasitý odposluch. Zabudovanou funkciou Bluetooth sa LG GD910 odlišuje od všetkých ostatných miniatúrnych telefónov, ktoré boli v minulosti koncipované.

 

Na rozdiel od filmových scén nie je držanie náramkového telefónu pri ústach počas hovoru ani trochu praktické a pohodlné. Technológia Bluetooth je kľúčovým prvkom, vďaka ktorému 3G mobilohodinky predstavujú praktické moderné riešenie, ktoré je pri volaní na verejnosti menej nápadné. Mobilný telefón je rovnako vybavený najmodernejšími hlasovými technológiami, ktoré umožňujú hlasové príkazy a hlasité predčítanie textových správ.

 

Po svojom debute vo Francúzsku budú 3G mobilohodinky postupne zavádzané na ostatné svetové trhy. O tom, či sa tato novinka objaví tiež v Česku a na Slovensku, doteraz nebolo rozhodnuté.

 

Neprehliadnite: